Programma
Paradiso

Manic Street Preachers + Dj Robin Turner

Manic Street Preachers + Dj Robin Turner

vrijdag 29 april 2016

vrijdag 29 april 2016

‘Everything Must Go’ 20th Anniversary Tour

Twintig jaar geleden kwam het vierde album ‘Everything Must Go’ van de Manic Street Preachers uit, het eerste album na de verdwijning van bandlid Richey Edwards. Dit vieren we deze avond in Paradiso, al zullen de Manics naast dit album nog meer spelen. Voor de band uit Wales zorgde ‘Everything Must Go’ met de singles 'A Design for Life’, ‘Everything Must Go’, ‘Kevin Carter’ en ‘Australia’ voor het eerste grote commerciële succes met miljoenen verkochte albums. Britpop vierde zijn hoogtijdagen. Hoewel sommige liedjes van ‘Everything Must Go’ nog steeds pijlers zijn van concerten van de Manics, zijn sommige andere tracks van het album nooit meer live gespeeld sinds 1996.

Twee jaar geleden speelden de Manics voor het laatst in Paradiso naar aanleiding van hun twaalfde album ‘Futurology’. Manic Street Preachers werd eind jaren tachtig opgericht en brak begin jaren negentig door in ons land met ‘Motorcycle Emptiness’.

N.B. Dit concert is uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten verkrijgbaar voor het concert van de Manics in de Effenaar (Eindhoven) op donderdag 28 april.

Paradiso Programme

Programma