Paradiso

Makaya McCraven - verplaatst naar Paradiso (kleine zaal, 19.00 uur)

Makaya McCraven - verplaatst naar Paradiso (kleine zaal, 19.00 uur)

vrijdag 25 maart 2016

vrijdag 25 maart 2016

De ster van Makaya McCraven is snel rijzende. De muzikant uit Chicago is al jarenlang een veelgevraagd en gerespecteerde drummer, met roots in hiphop en jazz. In die hoedanigheid speelde hij onder meer met artiesten als Archie Shepp en Sam Rivers. Sinds zijn debuutalbum ‘Split Decision’ uit 2012 staat McCraven vooral ook bekend als bandleider en producer.

Voor zijn 2e album ‘In This Moment’ nam hij met een groep van Chicago’s beste musici - waaronder Jeff Parker van Tortoise), Joshua Abrams, Rob Mazurek en Marquis Hill - 48 uur lang geïmproviseerde muziek op. Het resultaat is een zeer groove-georienteerde mix van acid-jazz, post-bop, post-rock en toch ook hiphop.

‘In the Moment’ werd sinds de release in februari 2015 erg positief ontvangen. Het verscheen ook in de bekende eindejaarslijstjes voor het beste jazzalbum van 2015; onder meer Apple Music, KMHD Radio en Pop Matters nomineerden de plaat.

Makaya McCraven - drums
Junius Paul - bass
Matt Gold - guitar
Greg Ward - sax
Justin Thomas - vibraphone

Dit concert is verschoven van Bitterzoet naar Paradiso (kleine zaal). Adres: Weteringschans 6-8. De aanvangstijd is gewijzigd van 21.00 naar 19.00 uur. De zaal gaat nu open om 18.30 uur. Reeds gekochte kaarten blijven geldig of kunnen worden geretourneerd bij Ticketmaster.  Zie voor meer informatie: www.paradiso.nl/web/kaartverkoop.htm

Paradiso Programme

Programma