Programma
Paradiso

Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy

Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy

zondag 15 maart 2015

zondag 15 maart 2015

Maarten Heijmans presenteert: ‘Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy’. De jonge acteur die voor zijn overtuigende rol in de dramaserie Ramses een Gouden Kalf ontving, vertolkt bijgestaan door een jonge band zijn eigen versie van het bekende Shaffy repertoire.

De relatief onbekende acteur Maarten Heijmans wordt tijdens het Nederlands Filmfestival 2014 bekroond met een Gouden Kalf voor zijn rol als Ramses Shaffy in de Avro mini-serie ‘Ramses’, onder regie van Michiel van Erp. Voor veel mensen misschien onverwacht, maar zeker niet onterecht.

De dramaserie 'Ramses' over het jonge leven van Ramses Shaffy wordt zeer positief ontvangen bij pers en publiek. De serie ontvangt zowel de Zilveren Nipkowschijf 2014 voor beste televisieprogramma  als de Prix Europa voor beste Europese televisiedrama en ook hoofdrolspeler Heijmans wordt geroemd om zijn losse vertolking van Shaffy.

Als het Nederlands Film Festival hem vraagt of hij het leuk zou vinden enkele nummers van Shaffy te vertolken tijdens het festival antwoordt Heijmans: “alleen als ik ze niet één op één na hoef te spelen maar er mijn eigen draai aan mag geven”. Hij vraagt een aantal bevriende muzikanten om hem te begeleiden. Voorwaarde is wel dat het jonge muzikanten zijn die tamelijk onbekend zijn met Ramses Shaffy, want de draai die Heijmans aan de nummers wil geven moet nieuw, fris en van deze tijd zijn.

Na de twee optredens tijdens het festival krijgen Maarten en z’n band zoveel positieve reacties dat een vervolg eigenlijk niet uit kan blijven. Het enthousiaste gezelschap wordt aangevuld met een blazerssectie.


Paradiso Programme

Programma