Programma
Ramses

Maarten Heijmans & Band - RAMSES + Kafka

Maarten Heijmans & Band - RAMSES + Kafka

maandag 8 februari 2021

maandag 8 februari 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

(English info below)

Nederlands:
Het concert van Maarten Heijmans en band op 19 april 2020 en 8 februari 2021 is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op zaterdag 12 februari 2022. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.
We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

English:
The Maarten Heijmans & Band concert on April 19th, 2020 and February 8th, 2021 is postponed to Saturday February 12th, 2022. The location and times have not changed. Bought tickets remain valid for the new date of the concert. All ticket buyers will receive an e-mail with details shortly.

We kindly request visitors to refrain from approaching us for more information by email or telephone. 

---

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Ramses Shaffy overleed. In 2015 brachten Maarten Heijmans & Band met 'RAMSES' in Paradiso een indrukwekkende ode aan de zanger. Datzelfde jaar ontving Heijmans een Gouden Kalf én een Emmy Award voor zijn vertolking van de titelrol in de TV-serie Ramses van Michiel van Erp. De band komt opnieuw langs om met eigen bewerkingen een Ramses-repertoire te spelen.

Begin 2019 dook Heijmans de studio in: "We hadden eraan gewerkt deze arrangementen live uit te voeren, maar in mijn hoofd hoorde ik eigenlijk altijd een studioalbum; iets wat gelaagder en genuanceerder en gedetailleerder was. Toen ik begin 2019 besefte dat het 1 december Ramses' tienjarige sterfdag zou zijn wist ik: dán wil ik de nummers op een album uitbrengen. En dan is het klaar. Ik ben al zo lang met Ramses bezig. Dit nieuwe album voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind."

De verzameling songs die voor het album werden geselecteerd, bevatten bekende Shaffy-nummers als 'Sammy', 'Laat Me', 'Zing Vecht' en 'Wij Zullen Doorgaan', Maar Heijmans hij wilde zeker niet dat het een Best Of met alleen maar meezingers zou worden. "De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als je niet bij me bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen."

Voorprogramma: Kafka

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Maarten Heijmans
  • Kafka
Hqdefault 200323 102946

Sammy

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Hqdefault 200323 102946 1

Laat Me

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma