Programma
Paradiso

Luther Dickinson

Luther Dickinson

zaterdag 24 september 2016

zaterdag 24 september 2016

Paradiso presenteert Luther Dickinson in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.


Met het muzikale talent van Luther Dickinson maakten we al kennis bij blues- en rock ’n rollband The North Mississipi Allstars. Solo bracht hij onlangs zijn derde album ‘Blues & Ballads’ uit: pure country blues. Muziek is bij de uit Mississippi afkomstige  Luther met de paplepel ingegoten. We hebben hier namelijk te maken met de zoon van de wereldberoemde producer en muzikant Jim Dickinson, die onder anderen werkte met Aretha Franklin, The Rolling Stones en Bob Dylan. Om maar een paar te noemen. De afgelopen jaren heeft Luther in talloze bands en zijprojecten gespeeld, waarvan de band The North Mississippi Allstars de meeste belletjes zal doen rinkelen.

Met zijn solo-project keert de zanger en gitarist met een avontuurlijke benadering van de blues terug naar zijn roots. Laat je meevoeren naar de begindagen van het genre en al het andere moois uit het Amerikaanse zuiden. In zijn veelzijdige oeuvre worden alle instrumenten uit de kast getrokken: van een honkey tonk piano naar een machtige B3 Hammond en van een dromerig tokkelende banjo tot een effectieve slide-gitaar. Liefhebbers van grootmeester J.J. Cale mogen dit optreden dan ook zeker niet missen!

“Luther Dickinson heeft met Blues & Ballads een prachtig album gemaakt. Wat mij betreft mag Vol. III en IV van A Folksinger’s Songbook snel volgen.” – Blues Magazine

Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeks, voor liefhebbers van roots en americana. Voor meer informatie zie www.sugarmountain.nl. Er is ook een Sugar Mountain Presents nieuwsbrief, Facebook pagina en Spotify lijst.

Paradiso Programme

Programma