Programma
Paradiso

London Calling zondag - live: Beach Baby, Barns Courtney, Bill Ryder-Jones, Rozi Plain, The Prettiots, Farao en Lawrence Taylor

London Calling zondag - live: Beach Baby, Barns Courtney, Bill Ryder-Jones, Rozi Plain, The Prettiots, Farao en Lawrence Taylor

zondag 1 november 2015

zondag 1 november 2015

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kunt u alleen pinnen.

Het London Calling Passepartout voor 30 en 31 oktober in Paradiso, is tevens geldig voor de London Calling zondag in Paradiso Noord, Tolhuistuin.


De charmante popliedjes van Rozi Plain worden wel eens  “excentrieke folk” genoemd, maar zo excentriek is het allemaal niet hoor. Het is vooral mooi en op een bepaalde manier melancholiek dat je er toch ook een beetje vrolijk van wordt. Fladderende elektronica, opgewekte baslijnen en de prachtige kleine verhaaltjes van deze getalenteerde zangeres uit Bristol.


De muziek van band Beach Baby zit tussen postpunk en shoegaze in. Felle gitaren en drums, maar dromerige zang en een soort verlegen, nonchalante swagger. Het viertal uit London heeft al een paar singles uit en de betere blogs zijn het al aan het verspreiden en ophemelen. Het komt wel goed met Beach Babe. Ze zijn: “bound-to-be-awesome”, zoals iemand ergens schreef.

De jonge singer-songwriter Barns Courtney werd reeds getipt door Carl Barat, Brendan Benson én Ed Sheeran. Blues, Americana, pop en rock. De veelzijdige singer-songwriter begeleidt zichzelf op gitaar, ziet er goed uit en zingt de sterren van de hemel. Er is verder nogal weinig bekend van hem, maar hij stond op lowlands en Pete Doherty's band neemt hem mee als voorprogramma tijdens hun nieuwe tournee en dat is niet niks.

Lawrence Taylor is 22, komt uit Birmingham, heeft nog geen album uitgebracht, maar zijn tweede single ‘Bang Bang’ is al 3 miljoen eer beluisterd op.  Dat is veel. Hij maakt bewonderingwekkend mooie bluesy popliedjes en wordt nu al vergeleken met artiesten als James Bay en Ben Howard. Dat is bijzonder. Dat debuutalbum zal er binnenkort wel aankomen.


Bill Ryder-Jones verliet in 2008 de band The Coral en brengt sindsdien muziek uit onder zijn eigen naam. De Britse singer-songwriter schrijft filmmuziek, produceert platen voor anderen, maar maakt vooral hele mooie soloalbums. Binnenkort verschijnt zijn derde album ‘West Kirby County Primary’ op Domino Records. Het is de opvolger van het veelgeprezen album ‘A Bad Wind Blows In My Heart’ en hij schreef zijn nieuwe plaat in zijn oude kinderkamer bij zijn moeder thuis in ‘West Kirby’. Gloedvolle indiepop met de mooie fluisterstem van Ryder-Jones en zijn karakteristieke gitaarspel.

The Prettiots zijn drie mooie meiden uit New York die binnen no time een platencontract bij Rough Trade Records kregen en een single uitbrachten waar iedereen vrolijk van wordt: ‘Boys (I Dated In Highschool)’. Het is goed, grappig. sexy en catchy. Oh, en ze maken gebruik van een ukele.

Farao is het pseudoniem van de Noorse singer-songwriter Kari Jahnsen. Ze woont in London en stuurt vanuit daar haar bijzonder liedjes de wereld in die ze samen opneemt met Mike Lindsay, bekend van de experimentele folktronica band Tunng. Het is folk, maar dan met heel veel elektronica. Het is pop, maar dan met een heel scherp randje.Paradiso Programme

Programma