Programma
Paradiso

London Calling Passepartout (Indiestad)

London Calling Passepartout (Indiestad)

Friday 24 May 2013

Friday 24 May 2013


Het passepartout is geldig voor London Calling op 24 en 25 mei 2013.

Dit programma maakt deel uit van Indiestad.

The Griswolds

The Griswolds is een band uit Sydney die ongelooflijk aanstekelijke liedjes maakt. Swingende indie. In Australië is de band – die pas anderhalf jaar bestaat – al redelijk bekend doordat Django Django de band meenam als voorprogramma. Vorig jaar bracht de band de debuut-ep ‘Heart Of A Lion’ uit en de gelijknamige single is een goed voorbeeld van zo’n onweerstaanbaar liedje. Als de band hier in mei komt spelen is de kans groot dat ‘Heart Of A Lion’ de eerste kanshebber voor de zomerhit van 2013 is.


Beach Fossils

Beach Fossils begon in 2009 als soloproject van Dustin Payseur. Later dat jaar werden bassist John Pena en gitarist Christopher Burke toegevoegd aan de line-up, en werd een nieuwe band geboren. Het debuutalbum ‘Daydream/Desert Sand’ werd uitgebracht op het Captured Tracks label. De muziek van Beach Fossils is te omschrijven als dromerige, galmende indierock in het straatje van Wild Nothing, Best Coast en Surfer Blood. Zomers en fris, melodieus en een tikkeltje brutaal. Beach Fossils is eind 2012 de studio ingedoken met Ben Greenberg (The Men) om eindelijk van DIY-slaapkamerproject naar ambitieus studioalbum te groeien. De band klinkt nu dynamischer, ruiger en energieker dan ooit.


S O H N


S O H N is een project van een Londense producer die tegenwoordig in Wenen woont en live als trio opereert. Dat klinkt nogal mysterieus en dat is de muziek ook. Dromerige dance met verknipte beats, soulvolle samples, hypnotiserende vocalen en verontrustende teksten. Luister maar naar de single ‘The Wheel’ die met name door Pitchfork de hemel in werd geprezen. Op het moment is S O H N vooral nog de ultieme bloghype maar er wordt ook hard gewerkt aan een onberispelijke live-reputatie.


Unknown Mortal Orchestra

Een van de meest veelbesproken albums van 2013 is zonder twijfel ‘II’, de tweede plaat van Unknown Mortal Orchestra. Een vintage geluid met een denkbeeldig laagje stof, inventieve gitaarpartijen en doffe drums. Zelf noemt de band het ‘psychedelic r&b’.

Two Gallants

Two Gallants is een duo uit San Francisco. Verwacht rootsy folkrock, met mondharmonica, gitaar, drums en indringend hese, licht schelle zang. ’The Bloom and the Blight’ is de titel van het album dat dit jaar zal uitkomen.

Swim Deep

Swim Deep maakt dromerige surfpop en shoegaze, het beste te omschrijven als ‘beach grunge’. Zelf zegt Swim Deep beïnvloed te zijn door Duran Duran en One Direction. Wij noemen liever The Stone Roses, Wavves, Beach Fossils en Best Coast om het zomerse geluid van Swim Deep te beschrijven. 

The Family Rain

The Family Rain is een band die bestaat uit de broers William, Timothy en Ollie Walter. De band maakt spannende bluesrock en sixtiespsychedelica, ergens tussen The Black Keys, Cold War Kids en Band of Skulls in.

Team Ghost

Als Sonic Youth door Brian Eno zou worden geproduceerd dan kom je zo ongeveer ergens bij het geluid van Team Ghost uit. Bezwerende synths die tegen een muur van gitaren opvliegen. De oprichter van de band heet Nicolas Fromageau die eerder bekend werd als lid van M83.


Evans The Death

Deze Londense band maakt namelijk hele aanstekelijke rammelindie (“Twee Punk”) die ooit ergens tussen The Smiths en The Pixies in heeft gelegen en door Evans The Death tot leven is gewekt.

Echo Lake

Deze Londense band maakt verslavend dromerige shoegaze. Lome beats, een hypnotiserende laag fuzzy gitaren, aanzwellende orgels en de prachtige engelenstem van zangeres en toetsenist Linda Jarvis.

Metz

Metz is een nieuw noisecore trio uit Canada. Het album van Metz is een explosief schijfje met korte, doeltreffende noisenummers, geproduceerd door Graham Walsh van Holy Fuck. Bruut, rauw, extatisch en inventief, met een dikke knipoog naar Pixies, Nation of Ulysses en The Jesus Lizard.

Mount Kimbie

Mount Kimbie  bestaat uit het Londense duo Dominic Maker en Kai Campos. Het unieke geluid van het tweetal is te omschrijven als mid-tempo dubstep, en doet in de verte denken aan Joy Orbison en James Blake. Het langverwachte tweede album komt dit jaar uit op Warp Records. In een interview met FACT verklapte Maker al dat de nieuwe plaat voller klinkt, met meer focus op percussie en laptop-electronica.

RDGLDGRN


RDGLDGRN (spreek uit: Red Gold Green) zijn een Amerikaans indiehiphoptrio dat met een hippe mix van hiphop en rock de wereld gaat veroveren. Dat weten de drie leden Red, Gold en Green bijna zeker en ze hebben ook al een nieuw genre voor hun hits: “indie go-go”. Het trio kwam vooral in het nieuws doordat niemand minder dan Dave Grohl het debuutalbum – dat deze zomer uitkomt - heeft volgedrumd en dat hij misschien met ze op tournee gaat.

The Phoenix Foundation


The Phoenix Foundation is in thuisland Nieuw-Zeeland een bekende naam. De band maakt swingende indierock met een grote rol voor synthesizers, gekenmerkt door Beach Boys-achtige samenzang en hypnotiserende melodieën. Het  vijfde album van de band heet ‘Fandango’ en duurt maar liefst tachtig minuten. Volgens frontman Samuel Flynn Scott is het album dan ook “test-match music”. Hij zegt verder: “Maybe it’s prog or psyche-folk. Whatever it is, it’s music that we thought about a lot.”

Lord Huron. Toen de singer-songwriter Ben Schneider in 2010 een week lang aan de kust van Lake Huron – een meer bij Michigan – verbleef kwam hij thuis met een stapeltje wonderschone folkliedjes. Hij besloot een band te beginnen en bracht in 2012 het debuutalbum ‘Lonesome Dreams’ uit. Een bejubelde plaat die vol staat met prachtige indiefolk met subtiele lagen elektronica en hele mooie afropopritmes. Een soort swingende versie van Fleet Foxes als er toch een vergelijking aan te pas moet komen. Het is vooral mooi en dan ook nog om op te dansen.


LET OP: Foxygen heeft helaas hun hele Europese tournee moeten afzeggen en komt dus niet naar London Calling. De band licht toe: “We have some unfortunate news. We have to cancel our upcoming EU dates for May and June and upcoming EU festivals. We'd like apologize to all our European fans and supporters. We know this causes frustration and headaches for ticket buyers and promoters alike. We assure you this is ultimately for the creative health of the band.  We will back in EU soon and promise to make this up to all of you. Please understand. Thank you again, all of you. Your time, attention and support mean the world to us. Love, Foxygen."

Paradiso Programme

Programma