Programma
Paradiso

London Calling: Klaxons, Young & Sick, Sivu, East India Youth

London Calling: Klaxons, Young & Sick, Sivu, East India Youth

woensdag 7 mei 2014

woensdag 7 mei 2014

Paradiso presenteert London Calling in de Tolhuistuin (zaal). Adres: Buiksloterweg 5 C (ingang IJ-zijde), Amsterdam Noord.

Blokkenschema

Zanger en multi-instrumentalist Sivu, uit Groot-Brittannië, heet officieel James Page. Zijn artiestennaam is de Finse vertaling van zijn achternaam. Dat is wel leuk maar zijn muziek is heel leuk. Prachtige elektronische singer-songwriterpop. Liedjes met beats, synths, gitaren, zeer rijk georkestreerd en de indrukwekkende vocalen van Sivu. Ergens tussen bands als Wild Beasts, Alt-J en Arcade Fire in.

East India Youth is William Boyle, een jonge geluidskunstenaar die op een positive manier niet erg stiijlvast is. Hij legt zichzelf weinig beperkingen op. Debuutalbum ‘Total Strife Foreve’ is een enorm rijke techno-ambient-popplaat geworden. Het lijkt alsof Boyle alle stijlen aangrijpt die hij leuk vind.

Met Klaxons haalt London Calling een waardige headliner binnen voor de eerste dag van London Calling in de Tolhuistuin, woensdag 7 mei. De Britse band staat bekend om hun stevige new-rave en dance punk, waarvan de hits ‘Gravity’s Rainbow’, ‘It’s Not Over Yet’, ‘Golden Skans’ en ‘Magick’ de bekendste singles zijn. In 2007 haalde de band de Mercury Prize binnen. De band speelt slechts een handjevol Europese shows om daar materiaal van het nieuwe album ‘Love Frequency’ te spelen, dat in juni uitkomt.

Met Young & Sick maakt de Nederlander Nick van Hofwegen vanuit de Verenigde Staten furore als muzikant en grafisch kunstenaar. Hij werd bekend als vormgever van platenhoezen voor bands als Foster The People en Maroon 5. Zijn muzikale carrière is nu echter eventjes iets belangrijker. Zijn debuutalbum is net uit en na optredens op SXSW en Coachella is nu London Calling aan de beurt. Hitgevoelige soulpop met veel swingende synthesizers maar ook een akoestische gitaar en vooral de hippe stem van Nick van Hofwegen.Paradiso Programme

Programma