Programma
Paradiso

London Calling in de Tolhuistuin: Kate Boy, Chet Faker, Wolf Alice, Satellite Stories, Cayucas, Mister and Mississippi, Young Galaxy, Pien Feith, In The Valley Below (Indiestad)

London Calling in de Tolhuistuin: Kate Boy, Chet Faker, Wolf Alice, Satellite Stories, Cayucas, Mister and Mississippi, Young Galaxy, Pien Feith, In The Valley Below (Indiestad)

zaterdag 18 mei 2013

zaterdag 18 mei 2013

Paradiso presenteert London Calling in de Tolhuistuin. Adres: Tolhuisweg 2, Amsterdam-Noord.

Dit programma maakt deel uit van Indiestad. www.indiestad.nl.

Er is ook een passepartout voor 18 en 19 mei, om het passepartout te bestellen klik hier.

Muziekliefhebbers van Amsterdam verzamelen! De makers van London Calling, twee keer per jaar in Paradiso, laten een lang gekoesterde wens in vervulling gaan en organiseren tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 18 en zondag 19 mei een buitenfestival in de mooie Tolhuistuin.

Deze London Calling buiteneditie combineert de kleinschalige manier van nieuwe artiesten ontdekken met de intieme sfeer van de Tolhuistuin. Verwacht daarnaast een hoop extra’s, zoals lekker eten van Hotmamahot en Jacques Jour en diverse samenwerkingsverbanden met Excelsior Recordings, Red Light Radio en andere culturele Tolhuistuinders. De Tolhuistuin bevindt zich in Amsterdam-Noord, twee minuten varen met de pont vanaf Centraal station.

Het programma bestaat uit een bonte verzameling bands en artiesten, heet van de naald, passend in de sfeer van de Tolhuistuin. Beluister de Spotify playlist van London Calling in de Tolhuistuin.

Kate Boy is een Zweedse band die hele hitgevoelige electropop maakt, geïnspireerd door grootheden uit de jaren tachtig als Peter Gabriel, Kraftwerk en Kate Bush. Koele synths, strakke beats en ietsepietsie onheilspellende maar o zo mooie vocalen. De debuutsingle ‘Northern Lights’ was al een flinke bloghit en een heel album wordt nog dit jaar verwacht.

Chet Faker is een Australiër die uit het niets opeens een kleine hype veroorzaakte met zijn uitvoering van ‘No Diggity’, de hit van Blackstreet uit de jaren negentig. Zelf maakt hij soulvolle indiepop met veel elektronica. Hiermee ligt zijn muziek in de lijn van James Blake, Frank Ocean en The Weeknd.

Satellite Stories is een indieband de kunst van het vrolijke indieliedje tot in het perfecte beheerst. Denk aan de meest opgewekte nummers van bands als The Wombats, Vampire Weekend, Phoenix en Two Door Cinema Club. Swingende drums, zomerse synths, van die hoge aanstekelijke gitaarloopjes en refreinen die je meteen mee wilt zingen.

De leden van de Nederlandse folkband Mister and Mississippi leerden elkaar kennen op de Herman Brood Academie tijdens een schoolopdracht. De klik was zo goed dat Samgar Lemuël Jacobs, Maxime Barlag, Tom Broshuisen en Danny van Tiggele besloten om als band verder te gaan. Wat goed is komt snel, dus wonnen ze al de Amsterdamse Popprijs en stonden ze in het voorprogramma van Blaudzun en Patrick Watson. Het debuutalbum is net uit en staat vol met indiefolk in de stijl van Bon Iver en Fleet Foxes.

Ellie Rowsell (zang en gitaar) en Joff (gitarist) begonnen Wolf Alice als folkband, maar toen er een iets te enthousiaste percussiesectie aanschoof veranderde hun geluid langzamerhand naar uitbundige en energieke indierock, waarbij soms het gas ook weer flink wordt teruggenomen. Wolf Alice heeft namelijk de perfecte balans gevonden tussen ruig gitaargeweld en intelligente, minimaal ingevulde muziekstukken. Ergens tussen het fluisterwerk van Mazzy Star en de lo-fi klanken van Pavement en The Fall in. Wolf Alice zou zomaar de Britse sensatie van 2013 kunnen worden.

De band Young Galaxy uit Montreal bestaat sinds 2005 en maakt  hypnotiserende droompop die stiekem zeer geschikt is voor de dansvloer. Steriele synthesizers, pezige baslijnen en impressionistische zanglijnen. Inspiratie komt van Eurythmics, New Order en Fever Ray, en wat de zang betreft vooral Kate Bush en Grace Jones. Het nieuwe album ‘Ultramarine’ komt zeer binnenkort uit en de reeds vooruitgesnelde single ‘Pretty Boy’ belooft veel moois.

Van Cayucas word je heel vrolijk. Deze zonnige band uit Californië maakt opgewekte surfpop met een scherp randje. Catchy, swingend en hip met teksten over school en de zomervakantie. Ergens tussen The Drums, Vampire Weekend en The Beach Boys in. De band brengt binnenkort het debuutalbum ‘Bigfoot’ uit.

Pien Feith is een veelbelovend muziektalent van eigen bodem. Haar tweede album ‘Tough Love’ is een gelaagde voortzetting van het grenzen vervagende debuut ‘Dance On Time’. Feith legt eigenzinnige dwarsverbanden tussen elektronica en indiepop met subtiele gitaarpartijen, tegendraadse ritmes en mystieke synths. 

In The Valley Below is een indieduo uit Los Angeles, bestaande uit zangeres Angela Gail en zanger/gitarist Jeffrey Jacob. In deze minimale bezetting maakt het tweetal donkere, romantische droompop waarin hun vocalen elkaar afwisselen en sythesizers een grote rol spelen. De single ‘Take Me Back’ bevat trage ritmes en melancholische melodieën, naar eigen zeggen geïnspireerd door religie, criminaliteit en liefde. Het wachten is nu op de eerste volwaardige studioplaat van In The Valley Below.


Theater in de Tolhuistuin door Eddie The Eagle Museum

Who is / We are
Wanna be like Martha & George
Idee, Spel: Yara Alink & Sander Plukaard
Tekst: Edward Albee, Yara Alink & Sander Plukaard
Eindregie: Sarah Moeremans
In Who is / We are gaan twee jonge acteurs, die naar eigen zeggen niks ‘naars, traumatisch of anderszins belastend hebben meegemaakt, op zoek naar een groots en meeslepend leven. Een leven als dat van Martha en George, het beroemde echtpaar uit Edward Albee’s toneelklassieker Who’s afraid of Virginia Woolf.  
Aan de hand van scènes uit dit stuk proberen zij de meest donkere kanten in zichzelf te vinden. Wat begint als een naïeve, ambitieuze zoektocht, ontspoort binnen een half uur op hilarische en ontroerende wijze in een strijd waarin illusie en werkelijkheid niet meer van elkaar te scheiden zijn.
          Harald Austbo: Cello Solo
Spel: Harald Austbo
De vikingstrijder, de hubba bubba kauwgom kauwende slet en de kluizenaar hebben het bordje: “niet storen" op de deur van de hotelkamer geplaatst. Het ruikt er naar arabicabonen, aarde, hars en tropische vruchten. Ik geef jullie een kijkje via hout, snaren en  paardenharen: sonore tonen, lichtvoetig getokkel, gitarisch gesnerp en klikkende human beatbox.
Excelsior presenteert: Clean Pete
Clean Pete bestaat uit de tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven, die hun tweestemmige liedjes brengen met een cello en gitaar. Onlangs tekenden ze een platencontract bij Excelsior. Een debuutalbum is in de maak.
Paradiso Programme

Programma