Programma
Paradiso

London Calling: Glass Animals, Casual Sex, Death Vessel, Seoul

London Calling: Glass Animals, Casual Sex, Death Vessel, Seoul

donderdag 8 mei 2014

donderdag 8 mei 2014

Paradiso presenteert London Calling in de Tolhuistuin (zaal). Adres: Buiksloterweg 5 C (ingang IJ-zijde), Amsterdam Noord.

Blokkenschema

Glass Animals is een kwartet uit Oxford en het is de eerste band  die getekend is  door  het nieuwe label van superproducer Paul Epworth (Adele/Friendly Fires/Bloc Party e.v.a.). De band maakt electronische hypnosepop. Sfeervol, soulvol en mysterieus met donkere drums en elfachtige vocalen.

Death Vessel is Joel Thibodeau. De met een opmerkelijk hoge stem gezegende Amerikaan maakt wonderschone indiefolk. Na een tour met Jónsi raakte Thibodeau bevriend met de Sigur Rós-zanger en reisde hij op diens uitnodiging af naar IJsland voor de opnames van  zijn tweede album ‘Island Intervals’, geproduceerd door Jónsi's partner Alex Somers en dat hoor je.

Casual Sex laat zich inspireren door onder andere Franz Ferdinand. En het zou zomaar kunnen dat we over een tijdje kunnen spreken over: “De nieuwe Franz Ferdinand”. Het Schotse kwartet maakt intelligente postpunkfunk. Swingend, dwingend en sexy.


Seoul
is een band uit Montreal die droompop maakt die op een soort coole manier heel catchy is. Een groovende bas, een jaren negentig gevoel, een haast vloeibaar synthgeluid, een eenzame zanger en een hip gitaarlijntje. Seoul dus. De single ‘Stay With Us’ is al een bloghitje en het debuutalbum ‘I Become A Shade’ zal niet lang op zich laten wachten.


Paradiso Programme

Programma