Programma
Paradiso

London Calling @ De Balie - live o.a. Alex Clare, Natty, Rats on Rafts, The Netherlands, Friends, Caged Animals

London Calling @ De Balie - live o.a. Alex Clare, Natty, Rats on Rafts, The Netherlands, Friends, Caged Animals

Sunday 13 November 2011

Sunday 13 November 2011

Paradiso presenteert London Calling @ De Balie in De Balie. Adres: Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam.

TIJDSCHEMA

 

Rats on Rafts: Het Rotterdamse viertal Rats On Rafts maakt postpunk met een flinke lading new wave. Zelf noemen ze The Cure, The Chameleons en The Specials als belangrijke invloeden, maar daar kan Echo & The Bunnymen en The Fall met gemak aan worden toegevoegd. Rats On Rafts bracht in september het album 'The Moon Is Big' uit, dat direct goed werd ontvangen door de Nederlandse muziekpers. Geen wonder: op de plaat staan tijdloze popliedjes, gedreven door ijzingwekkende gitaren en een verrassende jazzgroove die over alle liedjes heen valt.

Alex Clare
Alex Clare groeide op met de bebop platen van zijn vader en kon maar moeilijk een geluid vinden dat echt het zijne was. Maar toen zijn eerste demo hem direct samenbracht met producers Diplo & Switch (die ook achter Major Lazer en M.I.A. zaten) werd zijn lot bepaald. Hij wist een stijl te creëren die zowel ruimte gaf aan de funk en jazz waar hij mee opgroeide, als moderne invloeden als punk en dubstep. Het album ‘The Lateness Of The Hour’ is een mooie collage geworden van Clare’s brede smaak.

Natty: Voor het zomerse element tijdens deze natte herfstdagen zorgt Natty. De singer-songwriter werd geboren in het zonnige San Francisco, maar groeide op in Londen. In zijn eclectische popliedjes komen de verschillende smaken van zijn ouders terug. Zijn Engelse vader van Italiaanse komaf is gek op klassieke folkmuziek, zoals Neil Young en Bob Dylan. Zijn donkere, Zuid-Afrikaanse moeder houdt echter vooral van Motown, Al Green, Afrobeat en Jamaicaanse muziek uit de jaren ’60. Al op jonge leeftijd begon Natty liedjes te schrijven, verzamelde een band om zich heen en steelt nu de show met zijn frisse reggae/soulmuziek.

 

Paradiso Programme

Programma