Programma
Paradiso

Lola Kite, The Secret Love Parade, Eklin, The Skywalkers (Indiestad)

Lola Kite, The Secret Love Parade, Eklin, The Skywalkers (Indiestad)

donderdag 19 mei 2011

donderdag 19 mei 2011

Paradiso presenteert Lola Kite, The Secret Love Parade, Eklin, The Skywalkers in OT 301. Adres: Overtoom 301, Amsterdam.

Dit programma maakt onderdeel uit van Indiestad.

Nederlandse Bandavond in OT301 met:

Lola Kite wordt al een tijdje een grote toekomst voorspeld, maar de Noord-Hollandse band koos voor de weg der geleidelijkheid. Een wijs besluit, want met hun in januari verschenen debuutalbum Lights kan niemand meer om het drietal heen. Aanstekelijke synthpop met psychedelische invloeden maakt dat Lola Kite met verve aan de hoge verwachtingen heeft voldaan. Tijdens Indiestad treedt Lola Kite op in het kader van de NL Band Avond, waarvoor we snel nieuwe namen verwachten te presenteren.

The Secret Love Parade is een goed ingespeeld vrouwelijk duo dat elkaar als een succesvol spitsenkoppel blindelings weet te vinden. De breekbare, romantische popliedjes met plaats voor toetsen, beats en een tokkelend gitaartje zijn lief zonder té zoet te worden en de, sorry voor het woord maar het is niet anders, schattige teksten  gaan over de kleine maar mooie dingen in het leven. De stemmen van Aino Vehmasto (toetsen en zang) en Janna Coomans (gitaar en zang) klinken verliefd en passen bij elkaar als een koekje bij de thee. Een heuse liefdesparade dus.

Nog een duo, maar nu twee mannen: The Skywalkers uit Utrecht. Hun muziek is makkelijk te herkennen vanwege de combinatie van orgel en drums. Dit samen met de scherpe vocalen maken het tot een rauw energiek geheel. Toetsenist Jacco Gardner en drummer Hugo van de Poel halen overduidelijk veel inspiratie uit sixties-muziek.

Beetje vreemde eend in de bijt, en dat bedoelen we positief, is het Friese Eklin. Op hun debuutplaat Onwa horen we dromerige, subtiele soundscapes met veel experiment waar de stem van Leontien Herkelman de muziek van Eklin tot een prachtige en kleurrijke ervaring maakt die de zinnen prikkelt. Verwacht een spannend en sfeervol muzikaal avontuur waaruit vluchten onmogelijk is.

Paradiso Programme

Programma