Programma
W386 979319 Paradisodebat 2017

Livestream: Paradiso Uitmarktdebat

Livestream: Paradiso Uitmarktdebat

zondag 29 augustus 2021

zondag 29 augustus 2021

Zaal open: 15:30, Hoofdprogramma: 16:00

Entree gratis na aanmelden. Dit kan via de website van Kunsten '92.

Het debat wordt dit jaar uitgezonden als gratis livestream, maar is ook live in Paradiso bij te wonen. Entree is gratis na aanmelden via de website van Kunsten '92. Let op: het is bij dit programma verplicht om naast een geldige aanmelding ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app te kunnen tonen. 

 • Programma met zitplaatsen
 • Beperkt aantal tickets per persoon

Het Paradisodebat vindt ieder jaar plaats aan de start van het culturele seizoen, op de laatste dag van de Uitmarkt. Hier ontmoeten kunstenaars, politici en publiek uit het hele land met elkaar om in gesprek gaan over urgente thema’s, zoals de noodzakelijke verbindingen tussen kunst, cultuur en samenleving. Het thema voor deze 18e editie is: Herstel, innovatie en de culturele en creatieve sector.

Na anderhalf jaar grotendeels op slot te zijn geweest gaat alles steeds verder open. De samenleving, de cultuursector – er kan steeds meer, het gaat weer wat beter. Maar er is nog veel te doen. Zowel binnen onze grenzen als daarbuiten. Ondertussen duurt het nog wel even voordat de culturele en creatieve sector volledig is hersteld van deze harde klap. Hoe zorgen we dat wij als sector sterker uit deze crisis komen en wat nemen we mee uit de afgelopen anderhalf jaar? Welke kansen, uitdagingen en opdrachten liggen er voor de toekomst? En hoe pakt de culturele en creatieve sector de essentiële rol die zij heeft om als samenleving de crisissen van deze tijd aan te gaan?

Lees hier meer over het programma.

Het Paradisodebat wordt georganiseerd door Kunsten ’92, Paradiso, ACI (directieoverleg Amsterdamse culturele instellingen) en de Akademie van Kunsten. Dit jaar is de European Cultural Foundation (ECF) mediapartner van het Paradisodebat.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  W386 979319 Paradisodebat 2017

  Livestream: Paradiso Uitmarktdebat 2021

  Zondag 29 augustus om 16:00

  Programma

  Marietje Schaake – directeur internationaal beleid Cyber Policy Center Stanford Universiteit, President Cyber Peace Institute en voormalig Europarlementariër – opent dit jaarlijkse debat met haar reflectie op de samenleving en de opgaven waar we in de huidige wereld voor staan.

  Vijf sprekers doen vanuit hun praktijk inspirerende en concrete voorstellen welke rol de sector wil en moet pakken in deze tijden: Ann Demeester (kunstcriticus en Directeur Frans Hals Museum), Merlijn Twaalfhoven (componist en creatief onderzoeker van maatschappelijke problemen), Imara Limon (conservator Amsterdam Museum), Francesco Veenstra (architect en oprichter Vakwerk, en toekomstige Rijksbouwmeester) en Wouter van Ransbeek (creative producer en directeur ITA).

  Onder leiding van journalist Aldith Hunkar reageren de nieuwe cultuurwoordvoerders in de Tweede Kamer op de uitdagingen en concrete vragen die de sprekers hen voorleggen. Stadsdichter Gershwin Bonevacia baant zich door de gesprekken en voorstellen en sluit de bijeenkomst af met een poëtisch pleidooi. Voor de politici om aan te pakken in de aankomende kabinetsperiode, en voor ons als sector om ons hard voor te maken. Want het kan – en moet – beter.

  Paradiso Programme

  Programma