Programma
2

Livestream Het Simurgh Project

Livestream Het Simurgh Project

vrijdag 14 mei 2021

vrijdag 14 mei 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:00

Mythische vogels, gedichten en muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het zijn de inspiratiebronnen voor de muzikale verkenningstocht die u samen met de Iraans/Armeense bassist Arin Keshishi en het Marmoucha Orchestra op 14 mei gaat maken. Het Simurgh Project experimenteert en improviseert met muzikanten en zangers van verschillende culturele achtergronden.

Reis samen met het Marmoucha Orchestra en Arin Keshishi van Iran tot de Maghreb en vul uw huiskamer met een unieke samensmelting van Arabische klassieke, jazz, hedendaagse en traditionele muziek. 

Tijdens de muzikale reis van Marmoucha Orchestra en Arin Keshishi komt de Arabische klassieke Tarab, de Gnawa-muziek, Malouf muziek en Andalusische muziek aan bod. 

Waarheidszoeker
Met deze ontdekkingsreis identificeert Arin Keshishi zich met het mythische sprookje over Simurgh, een waarheidszoeker. De Simurgh is een vogel uit de Iraanse kosmogonie. Vergelijkbaar met de phoenix, de Chinese vuurvogel Pyong en de Indonesische Garoeda bevat deze vogel de symboliek om herboren te kunnen worden uit het eigen as. En dat is precies wat we tijdens het Simurgh Project gaan  ervaren: uit authentiek materiaal ontstaan nieuwe composities en arrangementen, die het best te omschrijven zijn als een mix tussen jazz, wereldmuziek, avant-garde en experimentele pop.

Het verhaal over Simurgh is door de Perzische poëet Farid ad-Din Attar gevangen in een gedicht van driehonderd pagina’s: Mantiq al-tayr, ofwel ‘De samenspraak van de vogels’. Het herinnert aan de pelgrimstochten, aan Dantes reis door de onderwereld en zijn aankomst in de hemel of zelfs de reis naar Ithaka van de dappere Odysseus. Het weerspiegelt de reis die u samen met het Marmoucha Orchestra en Arin Keshishi maakt op 14 mei. 

De livestream is voor iedereen gratis beschikbaar, maar een donatie is zeer welkom.

Artistic Team
Avishai Darash - Piano, arrangement
Maripepa Contreras - Oboe, arrangement
Mohamed Ahaddaf - Ud, composer

Special Guests
Mehdi Nassouli (Morocco) - Vocal, Guembri, Krakeb
Abir El Abed (Morocco) - Vocal
Adil Chaoui (Morocco) - Vocal
Issam Serhan (Morocco) – Vocal
Golnar Shahayar (Iran) - Vocal

Rhythm Section:
Francesco Bongiorno – Drums
Jessy Hay – Guitar
Arin Keshishi – Bass guitar, arrangement, Composer
Udo Demandt – Crossover-percussionist
Sattar Al Saadi – Riqq
Emad Ghajjou – Darbuka

Horns/Winds:
María Cristina González – Flute
Gidon Nunez Vaz – Trumpet
Anton Jakimenko – Clarinet
Pablo Martinez – Trombone

Strings:
Claudia Valenzuela – Violin
Iris van de Laar – Violin
Rani Kumar – Viola
Irma Haverkamp – Viola
Lucas Stam – Cello
Magrita Rondeel – Cello

Melody Section:
Avishai Darash – Piano
Mohamed Ahaddaf – Ud
Nuri Ata – Violin
Jamil Al Asadi – Qanun
Cengiz Arslanpay- Ney

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het FPK (Fonds Podiumkunsten), het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), Amarte Fonds en NORMA Fonds.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Arin Keshishi
  • Marmoucha Orchestra
Hqdefault 210510 185500

Het Simurgh Project

Live vanuit Paradiso

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma