Programma
Paradiso

LINDSTRØM LIVE, FAN DEATH

LINDSTRØM LIVE, FAN DEATH

zaterdag 23 mei 2009

zaterdag 23 mei 2009

De Noorse DJ/producer Lindstrøm kwam vorig jaar met het album ‘Where You Go I Go Too’. Eigenlijk is dit zijn debuutalbum want zijn eerste plaat ‘Feedelity Affair’ is een compilatie van singles die hij al eerder had uitgebracht. Lindstrøm staat bekend om zijn epische en melodieuze nu-disco en op ‘Where You Go I Go Too’ komt dit goed tot uiting: ware synthesizersymfonieën met bezwerende beats. Er staan slechts drie nummers

op van respectievelijk achtentwintig, tien en vijftien minuten. Lindstrøm geeft disco een hele nieuwe vibe door het op een ambitieuze manier te combineren met ambient, techno en minimal.

Het sexy duo Fan Death bestaat uit Dandilion Wind Opaine en Marta Jaciubek-McKeever en maken onweerstaanbare disco-synthpop. Hun debuutsingle ‘Veronica's Veil’ kwam vorig jaar uit op het hippe Phantasy label van Erol Alkan, die er ook een knaller van een remix van heeft gemaakt. Fan Death wordt vergeleken met Crystal Castles, CSS, Little Boots, MGMT en is op het moment op tournee met Florence and the Machine. Zelf zeggen ze beïnvloedt te zijn door Depeche Mode, OMD, New Order, Human League en Pet Shop Boys. Electronische muziek met veel soul. DJ’s Mr. Wix, Sandeman.

 Paradiso Programme

Programma