Programma
Paradiso

Lijsttrekken met Fretz

Lijsttrekken met Fretz

Tuesday 11 September 2012

Tuesday 11 September 2012

Voorbeschouwing op het laatste lijsttrekkersdebat in de vorm van een verkiezingsconference door cabaretduo De Gebroeders Fretz. Met muzikale begeleiding door Edoardo Righini en Strijkorkest Fuse.

Aansluitend op groot scherm het lijsttrekkersdebat.Marcel Harteveld en Johan Fretz ontmoeten elkaar op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie, waar ze al gauw het duo De Gebroeders Fretz vormen. Ze studeren in 2010 af met hun debuutvoorstelling Onderweg. Die voorstelling wordt door Mojo opgepikt en in seizoen 2011/2012 touren ze ermee langs een aantal theaters. Het levert het duo ook een platencontract op bij Universal Music, waar ze een eerste EP uitbrengen. In mei van 2012 verschijnt Johan’s veelbesproken debuutroman Fretz 2025. In navolging daarvan start in september de theatertournee van de nieuwe show van de Gebroeders: Revolte! Een eigenzinnige mix van Pop, Hoop & Stand-Up, waarin het duo, bijgestaan door meestergitarist Edoardo Righini, probeert van Fretz de nieuwe premier van Nederland te maken. Met de verkiezingsconference onder begeleiding van strijkorkest Fuse, trappen De Gebroeders Fretz het nieuwe seizoen en de revolutie af.


Fuse is een combinatie van zeven jonge musici uit alle hoeken van de muziek. Strijkers die de grenzen van hun muzikale genres ver overstijgen. Laat je verrassen door de Fusewash die al hun muziek ondergaat: een fusie van stijlen, opvallende combinaties en bijzondere mixen in eigen arrangementen en op 28 snaren! Inmiddels heeft FUSE op podia en festivals gestaan zoals Paradiso, het Concertgebouw, de Melkweg, Parkpop en The Hague Jazzfestival met o.a. Wouter Hamel, Moke, Benjamin Herman, Marco Borsato, New Cool Collective en de Vliegende Panters.

De van oorsprong Italiaanse gitarist Edoardo Righini kwam in 1994 naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, nadat hij in zijn geboorteland al met diverse pop- en jazzbands had getourd en opgenomen. Sindsdien speelt Righini veel  in clubs en op festivals, waaronder meerdere keren Nort Sea Jazz, en vaak ook met andere jazz- en popmuzikanten. Ook in het theater werkt hij regelmatig samen met acteurs en cabaretiers, zoals onder andere Jan Jaap van der Wal, Wende Snijders en Lenette van Dongen. Momenteel  tourt hij met De Gebroeders FretzParadiso Programme

Programma