Programma
Paradiso ZNMM

Lijn 3

Lijn 3

woensdag 2 augustus 2017

woensdag 2 augustus 2017

In Paradiso - Kelder

Zaal open: 21:00, Hoofdprogramma: 21:00

De voormalige Lijn3, tegenwoordig de Vondelbunker, doet Paradiso aan tijdens de Paradiso Pride Week. Verborgen in het Amsterdamse Vondelpark, onder de brug waar tram 3 overheen dendert, ligt een oude atoomschuilkelder uit het jaar 1947. Een bijzondere, muzikale plek en culturele broedplaats. Verwacht prikkelende acts en een rauwe sfeer in de kelder! 

In januari 1968 werd in een oude atoombunker onder de Amsterdamse Vondelbrug een beatkelder geopend: Lijn 3, genoemd naar de tram die toen al over de Vondelbrug heenraasde. Vanaf dag 1 was het een zeer rumoerige plek, alwaar "jeugdig, langharig, werkschuuw tuig" hun vertier zocht. 

Artiesten als Tee-Set, Pink Floyd, Sammy Soul Set, Linda van Dijck en Thijs van Leer traden er op en er gaan zelfs geruchten dat de Rolling Stones er rondgehangen hebben, alhoewel niet bekend is of ze toen ook gespeeld hebben. 

Na nog geen twee jaar werd de stekker uit Lijn 3 getrokken en tegenwoordig zitten er in de hernoemde Vondelbunker oefenruimtes en een creatieve broedplaats. Paradiso haalt de herinnering aan Lijn 3 op tijdens een avond waar bands spelen die nu in Vondelbunker repeteren.

Het programma:
22:00 The Kopasetics (popcornjazz)
22:45 Hufters (rock)
23:30 Holymen (desertrock)
00:15 Leave Home (punk)
DJs: Asnavoura & Ir. Vendermeulen: sixties 45's!

Line-up

Kelder

  • DJ's Asnavoura & Ir. Vendermeulen
  • Hufters
  • The Kopasetics
Lijn3

Beatkelder Lijn 3 geopend in Vondelpark (1968)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma