Programma
Paradiso

LIEFDE IN DE STAD: UIT DE STAD IN DE STAD - lokatie: Westergasfabriekterrein

LIEFDE IN DE STAD: UIT DE STAD IN DE STAD - lokatie: Westergasfabriekterrein

zaterdag 26 september 2009

zaterdag 26 september 2009

26 en 27 september.

Let op: bij windkracht 4 en/of regen wordt ‘Uit de stad in de stad’ uitgesteld. Kijk op 
www.liefdeindestad.nl voor de laatste informatie.

Hoe neem je afstand van de stad zonder deze daadwerkelijk te hoeven verlaten? Waar vind je ademruimte als het ritme van de stad niet synchroon loopt met je eigen ritme?

Merel Slootheer ging op zoek naar het ultieme ‘uit de stad in de stad’ gevoel en vond dit uitkijkend over de stad en de horizon vanaf een hoog gebouw. In een stad waar vergezichten schaars zijn, ontwierp Merel Slootheer een installatie waarmee je midden in de stad kunt kijken naar de horizon.

Haar werk bestaat uit een luchtballon met een diameter van 7 meter waaronder 3 grote, bolle spiegels hangen. Door naar de spiegels te kijken met een verrekijker kun je vanaf de grond uitkijken over Amsterdam.

‘Uit de stad in de stad’ is onderdeel van Liefde in de Stad, een kunstproject van Paradiso dat de liefde in de stad wil bevorderen middels kunst en cultuur. ‘Uit de stad in de stad’ werd ontwikkeld in het kader van het onderwijsprogramma met de afdeling  DesignLab van de Gerrit Rietveld Academie in samenwerking met Liefde in de Stad. Met dank aan Lightweight Structures, S.V.P Sfeerbeheer en met name Parabounce Europe Team en Bimex, specialist op het gebied van verkeersspiegels, observatiespiegels en industriespiegels.  

Er zijn verrekijkers aanwezig, maar neem voor verzekerd kijkplezier je eigen verrekijker mee en/of fototoestel met sterke lens.

 www.liefdeindestad.nl


Paradiso Programme

Programma