Programma
Paradiso

LIEFDE IN DE STAD PRESENTEERT: 'SOAP OPERA'

LIEFDE IN DE STAD PRESENTEERT: 'SOAP OPERA'

vrijdag 21 mei 2010

vrijdag 21 mei 2010

Bellenblaas performance op het Koningsplein in Amsterdam, 21 t/m 27 mei.

NB: Deze performance komt mede tot stand dankzij de gulle medewerking van Groenvoorziening Amsterdam: Groenvoorziening heeft aangegeven de bellenblaasmachine voor Liefde in de Stad te willen plaatsen. Aangezien zij in staking waren, is het plaatsen van de bellenblaasmachine van 18 mei naar nu uitgesteld. Soap Opera is een onverwachte en betoverende performance van bellenblaas. Vanuit de boom op het Koningsplein worden ’s avonds laat met behulp van bellenblaasmachines honderden bellen per minuut geblazen. Deze zeepbellen worden uitgelicht met black light waardoor ze in het donker een magische gloed afgeven.

Het project refereert aan het Latijnse gezegde: ‘Homo Bulla Est’: ‘de mens is een luchtbel’ - wat verwijst naar de schoonheid en vergankelijkheid van de mens (Varro, 116-27 voor Christus). ‘Soap Opera’ is een project van kunstenaars Bogomir Doringer en Dave Captain en is één van de onderdelen van de kunstmanifestatie Liefde in de Stad die in mei 2010 plaatsvindt. Liefde in de Stad is een kunstproject van Paradiso dat de liefde in de stad wil stimuleren. Het nodigt hiertoe beeldend kunstenaars, wetenschappers en/of schrijvers uit hun creativiteit in te zetten ter bevordering van de liefde. Technische productie: Hans Lentz

NB: Check voor definitieve data en tijden de website www.liefdeindestad.nl. De performance is weersafhankelijk en zal bij regen worden uitgesteld.

Paradiso Programme

Programma