Programma
Paradiso

Liefde in de Stad presenteert Pas de Deux van Laurent de Wolf van 27/9 tot 1/12

Liefde in de Stad presenteert Pas de Deux van Laurent de Wolf van 27/9 tot 1/12

vrijdag 27 september 2013

vrijdag 27 september 2013

Een liefdesbevorderend kunstwerk op de Hortusbrug, Amsterdam.

Deze herfst te zien op de Hortusbrug in Amsterdam: Pas de Deux, een kunstinstallatie met een dansend paar dat wordt aangedreven door de wind. Het kunstwerk is een ontwerp van architect en beeldend kunstenaar Laurent de Wolf in het kader van Liefde in de Stad, een kunstproject van Paradiso. Pas de Deux is te zien van 27 september tot 1 december 2013.

Het meer dan levensgrote dansende paar wordt geplaatst op de Hortusbrug, aan het begin van de Plantage Middenlaan. Van beide kanten wordt het duo gepasseerd door verschillende verkeersstromen. Toch lijken zij zich niet te storen aan de drukte. Zodra de windmolen door de wind begint te draaien, draaien de twee figuren op de draaischijf mee. Draaiend om een gezamenlijke as creëren zij hun eigen wereld, afgezonderd in een eigen tijd en ruimte.

Laurent de Wolf wil met Pas de Deux niet enkel de liefde tussen twee mensen verbeelden, maar ook de liefde tussen de stad en de stedeling – en op deze manier voorbijgangers herinneren aan hun persoonlijke relatie met de stad.

Laurent de Wolf (NL, 1977) is architect en beeldend kunstenaar. Laurent is met name geïnteresseerd in de ruimtelijkheid van objecten en gebruikt zijn ervaring als architect in het vormgeven van zijn beeldende kunstprojecten.

Liefde in de Stad is een kunstproject van Paradiso en heeft als doel de liefde te bevorderen in Amsterdam. Het project nodigt hiertoe jaarlijks beeldend kunstenaars uit om hun creativiteit in te zetten ter bevordering van de liefde en doet op deze manier onorthodox onderzoek naar sociale omgangsvormen in de stedelijke omgeving. Originaliteit en aanstekelijkheid wegen daarbij zwaarder dan controleerbaarheid.

Meer informatie over Liefde in de Stad: www.liefdeindestad.nl

Dit Liefde in de Stad project is mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting DOEN, SNS REAAL Fonds en Paradiso. Met dank aan Fiction Factory en Stadsdeel Centrum.

Paradiso Programme

Programma