Programma
Paradiso

Liefde in de Stad presenteert 'Non je ne regrette rien' (van Edwin Spier)

Liefde in de Stad presenteert 'Non je ne regrette rien' (van Edwin Spier)

zondag 8 mei 2011

zondag 8 mei 2011

In mei en juni vindt een nieuwe editie van het kunstproject Liefde in de Stad plaats. Liefde in de Stad nodigt ieder jaar kunstenaars uit om liefdesbevorderende kunstwerken te realiseren in de openbare ruimte van Amsterdam. Van 8 mei tm 30 juni is 'No je ne regrette rien' van Edwin Spier te bewonderen.

Liefde kan op veel manieren eindigen, in een brief, met een kus of met de Tango. Maar of de liefde eindigt of niet, het begint altijd met een ontmoeting. Dit is waar het bankje van Edwin Spier over gaat. De vraag ‘waarom zitten mensen altijd zo ver van elkaar af’ schuilt achter het ontwerp ervan, en wie erop plaatsneemt gaat deze vraag aan.

Illustratie: Karst-Janneke Rogaar; klik hier voor de locatie in Google Maps.

Andere projecten van Liefde in de Stad 2011

Joke van Leeuwen en Bob Takes - ‘Een Houten Schoot’ / Van 15 mei tm 15 juni, zitbankje op het Spui (tegenover Athenaeum)

Schrijfster Joke van Leeuwen en ontwerper Bob Takes ontwikkelden een ‘soundsquare’ op het Amsterdamse Spui. Voorbijgangers worden uitgenodigd plaats te nemen op een zitbankje, een moment stil te zijn en goed te luisteren.

Cecilia Valentine - ‘Urban Glow’ / Vanaf 12 mei in de Duifjessteeg

In een donkere Duifjessteeg toont Cecilia Valentine een neergedaalde sterrenhemel door middel van met glow-in-the-dark overgeverfde weggegooide stukjes kauwgom.

Leonard van Munster - ‘Aphrodite of Amsterdam’ / Vanaf 26 juni

Leonard van Munster maakt voor Liefde in de Stad een 9 meter hoge vuurwerksculptuur dat op het GAK-gebouw langs de A10 wordt geplaatst. Het wordt een liefdesverklaring in licht, dat groots en intiem tegelijk is.


Houd voor meer informatie over data, locaties en andere ontwikkelingen rondom Liefde in de Stad de website in de gaten.


   

Paradiso Programme

Programma