Paradiso

Lianne la Havas - solo + Bruno Major

Lianne la Havas - solo + Bruno Major

dinsdag 18 oktober 2016

dinsdag 18 oktober 2016

Maximaal 2 kaarten per persoon. Alleen ticketfast (e-tickets) verkoop via internet (http://www.paradiso.nl">www.paradiso.nl, http://www.ticketmaster.nl">www.ticketmaster.nl).

De muziek van Lianne La Havas is geworteld in de jazzy soul van voorbeelden als Erykah Badu, Jill Scott en Lauryn Hill, maar ze is ook zeker niet vies van folky pop- en singer-songwriter deuntjes. In 2013 brak ze door met debuutalbum ‘Is Your Love Big Enough’ met hits als ‘Lost & Found’, ‘Forget’ en ‘Is Your Love Big Enough’. Haar goed ontvangen tweede album ‘Blood’ verscheen afgelopen jaar en is geïnspireerd door de familiegeschiedenis van de Britse zangeres, het ontmoeten van verloren familieleden en het ontdekken van Griekenland en Jamaica, waar haar ouders vandaan komen. Aan het album werkten onder meer Jamie Lidell en producer Mark Batson mee. Naast lovende recensies ontving ze er ook een Grammy-nominatie voor. Singles 'What You Don't Do', 'Unstoppable', ‘Green & Gold’ en ‘Tokyo’ worden veelvuldig gedraaid op de radio.

Begin dit jaar kwam de ‘Blood Solo’ EP uit, met daarop solo-uitvoeringen van een deel van de tracks die op het voorgaande album te vinden zijn. De vertaling van de EP naar het podium maakt Lianne La Havas door een klein aantal concerten zonder haar band te geven. Dat deed ze onder meer twee maanden geleden in een muisstille tuin van Paradiso Noord, waar ze het voltallige publiek van een paar honderd man kippenvel bezorgde. Het optreden op dinsdag 18 oktober in Paradiso is een van de weinige kansen om haar solo aan het werk te zien.

Paradiso Programme

Programma