Programma
Uitnodiging The Small Museum 16 mei Paradiso

Lernert & Sander en de Jeugd van Tegenwoordig (tot 16 juni 2015)

Lernert & Sander en de Jeugd van Tegenwoordig (tot 16 juni 2015)

maandag 15 juni 2015

maandag 15 juni 2015

The Small Museum is een nieuwe expositieruimte aan de voorgevel van Paradiso, het is het kleinste museum van Nederland (en wellicht zelfs ter wereld). The Small Museum huist in een van de mededelingen kastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. In dit kleine museum zal Paradiso werk in opdracht tentoonstellen; kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen.

De eerste tentoonstelling is van kunstenaarsduo Lernert & Sander. Zij maakten nieuw werk in samenwerking met de Jeugd van Tegenwoordig, met een knipoog naar het tienjarig bestaan van de band. De expositie is te zien tot 16 juni 2015.

Lernert Engelberts (1977) en Sander Plug (1969) creëren conceptuele kunstfilms en installaties, met eenvoudige art direction, gedreven door hun subtiele, droge, of soms brutale gevoel voor humor. Ze weten als geen ander eenvoud tot zijn meest esthetische grenzen op te rekken. Daarbij hebben zij een duidelijke affiniteit met de populaire muziekcultuur, zo maakten Lernert & Sander onder meer muziekvideo’s voor de Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus en Coparck.

Meer informatie op www.thesmallmuseum.nl.

Paradiso Programme

Programma