Programma
Paradiso

LEGENDS - SOUL POWER SPECIAL

LEGENDS - SOUL POWER SPECIAL

vrijdag 25 september 2009

vrijdag 25 september 2009

LEGENDS is een soulvol feest, dat in zowel beeld als geluid een ode brengt aan muziekiconen. DJ Manga (Paradisco, Bassline) draait de grootste hits, b-kantjes, covers en gesamplede versies. VJ Supreme Cuisine (Off The Wall) begeleidt de muziek met unieke beelden uit zijn videocollectie.

Deze keer een special rond de documentaire 'Soul Power' van Jeffrey Levy-Hinte, over het soulconcert dat in 1974 plaatsvond in Kinshasa, Zaïre, bedoeld als double bill met de bokswedstrijd tussen Ali en Frazier. De documentaire wordt niet gedraaid; de avond staat alleen in het teken van deze film.

In 1974 kwamen de meest succesvolle Amerikaanse R&B-artiesten van die tijd samen met de bekendste Zuid-Afrikaanse muziekgroepen voor een concert van twaalf uur, verspreid over drie nachten, in Kinshasa. De droom van Hugh Masekela en Stewart Levine werd werkelijkheid toen ze de bokspromotor Don King wisten te overtuigen om hun muziekconcert te combineren met 'The Rumble in the Jungle', het epische gevecht tussen Muhammad Ali en George Foreman. 'Soul Power' is een waarheidsgetrouwe documentaire over dit legendarisch muziekfestival en het brengt de ervaringen en de optredens van muziekhelden zoals James Brown, BB King, Bill Withers, Celia Cruz en vele anderen in beeld.


Met DJ Manga en in de kelder: Boogie Bash.Bekijk de weblog van Legends: www.legends-tribute.nl


Paradiso Programme

Programma