Programma
Leftfield LR

Leftfield

Leftfield

Friday 3 November 2023

Friday 3 November 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

De twee concerten van Leftfield op vrijdag 3 en zaterdag 4 november zijn uitverkocht. Tickets zijn vanaf twee dagen voorafgaand aan het programma te downloaden via je Paradiso-account of de e-mailbevestiging.

Het is inmiddels bijna 28 jaar geleden sinds het Engelse elektronische duo Leftfield haar allereerste liveshow ooit gaf in de Grote Zaal van Paradiso. De band bestond al sinds 1989 maar pas 6 jaar later - rond het verschijnen van debuutplaat 'Leftism' - beklom het duo Neil Barnes en Paul Daley voor het eerst het podium voor een liveconcert, in Paradiso dus. In de jaren ’90 speelde Leftfield met hun vernieuwende mix van muzikale stijlen waar vooral progressive house, dub en breakbeat de boventoon voert, een sleutelrol in de opkomende elektronische muziekscene, naast acts als Underworld, Orbital, The Chemical Brothers en The Prodigy. Het duo nam een pauze tussen 2002 en 2010, om vervolgens een terugkeer te maken met Neil Barns als enige vaste bandlid. In 2015 bracht de band hun eerste album in zestien jaar uit, 'Alternative Light Source'. Vorig jaar werd de plaat opgevolgd met het langverwachte vierde studioalbum 'This Is What We Do'. Dit najaar verwelkomen we na zes jaar afwezigheid Leftfield terug voor twee concerten in Paradiso, de zaal waar het allemaal begon.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Leftfield
Leftfield

Leftfield

Live at Glastonbury 2023

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma