Programma
Paradiso

Lavinia Meijer

Lavinia Meijer

Tuesday 24 December 2013

Tuesday 24 December 2013

Concert met zitplaatsen. 2 sets van 40 minuten.

Lavinia Meijer is een van de bekendste en meest gelauwerde harpisten van deze tijd. Met haar bewerkingen voor harp van de composities 'Metamorphosis' en een selectie uit de filmmuziek van 'The Hours' van Philip Glass, scoort ze in 2013 een regelrechte hit. Dit succes evenaart ze met haar bewerkingen van de muziek van de Italiaanse componist/pianist Ludovico Einaudi, bekend van o.a. de soundtrack van de film ‘Intouchables’.

Lavinia Meijer (1983) is een zeer veelzijdige en bevlogen Nederlandse ambassadrice voor de harp. Zij stimuleert componisten van nu om voor de harp te schrijven. Op elfjarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talentafdeling van het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg en in 2003 behaalde zij haar Bachelor of Music (cum laude) aan het Utrechts conservatorium en in 2005 haar Master of Music (cum laude) aan het Amsterdams conservatorium. In 2007 debuteert ze in de Carnegie Hall in New York en sindsdien wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste met grote orkesten op te treden in Europa, Azië en Amerika en wint ze veel prijzen waaronder De Nederlandse Muziekprijs in 2009.

In 2008 brengt Lavinia haar solodebuut ‘Divertissements’ uit. Met haar vierde en meest succesvolle album ‘Metamorphosis – The Hours’ maakte ze pas echt furore. Hierop staan bewerkingen van stukken van Philip Glass waaronder Opening Piece uit Glassworks, Metamorphosis en een selectie van de filmmuziek van The Hours. Nadat Lavinia Meijer de componist vorig jaar voor het eerst ontmoette tijdens een concert in Amsterdam, gaf hij haar de toestemming om deze muziek te bewerken.

Meld je aan voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van alle klassieke concerten in Paradiso >>

Paradiso Programme

Programma