Programma
Paradiso

Lancering Stichting Lost A Child

Lancering Stichting Lost A Child

zondag 6 januari 2013

zondag 6 januari 2013

Lost a Child is een belangenorganisatie voor nabestaanden, ouders, en broertjes en zusjes van plotseling overleden kinderen. Dit is een concert waaraan bekende artiesten belangeloos hun medewerking verlenen (o.a. Jeroen van der Boom, Anita Meijer, Simone Kleinsma en zandkunstenaar Gert van der Vijver). Tijdens het concert is er een herdenkingsmoment voor alle kinderen van wie mensen plotseling afscheid hebben moeten nemen.

Initiatiefneemsters

Anuschka Spelbos en Saskia Rings namen het initiatief om de Stichting Lost a Child op te richten. Anuschka verloor begin 2012 haar dochter na een ongeval met koolmonoxide. Door de shock van dat enorme en onverwachte verlies was het bijna onmogelijk om goed om te gaan met moeilijke situaties en met de beslissingen die genomen moesten worden. “Zo wil je als ouder een heel mooi afscheid organiseren, maar in zo’n hectische periode kun je dat nauwelijks overzien en pas later kom je er achter dat er veel meer mogelijk was.” Anuschka wil graag voorkomen dat andere ouders ook in zo’n situatie terecht komen.

Platform en vraagbaak

De Stichting Lost a Child wil met behulp van verschillende media, waaronder de website http://www.lostachild.nl/">www.lostachild.nl, een platform bieden waarop nabestaanden hun gevoelens, problemen en vragen kunnen delen met andere nabestaanden die plotseling hun kind verloren zijn. Ook wil de stichting een vraagbaak zijn en hulp bieden bij het organiseren van een mooi afscheid en met de rouwverwerking, in de hectische periode vlak na een overlijden.

Liever voorkomen

Aanvullend daarop wil Lost a Child structurele voorlichtingsprojecten op het gebied van verkeers- en brandveiligheid financieren. “Zo hopen we levens te redden en gezinnen en families een dergelijk schokkend verlies te besparen.” Lost a Child is bereikbaar via http://nl-nl.facebook.com/StichtingLostAChild en www.lostachild.nl.

Het rekeningnummer Rabobank 172.05.57.09 staat open voor donaties.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met: Cyril Meijers: mailto:[email protected]">[email protected]Paradiso Programme

Programma