Programma
Paradiso

'La patrie en danger'

'La patrie en danger'

zondag 7 mei 2017

zondag 7 mei 2017

 

Live commentaar bij de uitslag van de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen, met onder meer Margreet Fogteloo (De Groene), Willem van Ewijk (Folia), Vincent Thepass (schrijver van een ingezonden stuk op de opiniepagina van De Volkskrant op 1 mei), Thomas von der Dunk (historicus) en Pieter van den Blink (360/VN) via Skype vanuit Parijs.

De geschiedenis van Europa van de laatste 150 jaar is in grote mate bepaald door de verhouding tussen Frankrijk en Duitsland. Met de sterke opkomst van Marine Le Pen dreigt deze verhouding opnieuw in een dramatische fase te komen. De toekomst van Europa is daarom sterk met de uitslag van deze verkiezing verbonden. Daarbij speelt de vraag waarom in Frankrijk politiek vaak met revolutie verbonden is.

Onder leiding van gespreksleider Menno Grootveld wordt met een aantal gasten naar Frankrijk, Fransen en oude en nieuwe  presidenten van de Republiek gekeken.  ‘La Patrie en danger!’ is een programma in de reeks 1968-2018, waarin de actualiteit wordt bezien vanuit het verleden.

Voor eerdere programma’s in deze reeks: www.1968-2018.nl.

Programma met zitplaatsen.

Paradiso Programme

Programma