Programma
Paradiso

LA NUIT DU MAGHREB

LA NUIT DU MAGHREB

vrijdag 15 mei 2009

vrijdag 15 mei 2009

La Nuit du Maghreb is het muzikale avondprogramma van Marmoucha met de crème de la crème van de Noord Afrikaanse muziekwereld. Een drietal topartiesten van Noord Afrikaanse bodem zullen u op deze avond meevoeren in Arabische sferen.

Amina Alaoui is in de Arabo-Andalusische muziek één van de origineelste vertolkers van de gharnati-stijl die is vernoemd naar de voormalig Moorse stad Granada. Haar stem is betoverend, haar optredens intiem en indringend, ook op het terrein van Arabo-Andalusische zang, piano en dans. In de jaren 90 toerde ze regelmatig door Nederland en speelde ze ondermeer samen met het Nieuw Ensemble. De laatste jaren is ze een graag geziene gast in theaters over de hele wereld en trekt ze volle zalen. 

Abdelwahab Doukkali is een zanger van de populair klassieke Marokkaanse muziek die in de jaren 60 is ontstaan. Zijn werk staat sterk onder invloed van de Egyptische muziek, zijn nummers zijn wat dramatischer dan die van generatie- en genregenoot Abdelhadi Belghayat die in februari optrad bij La Nuit du Maghreb.

Jawad Chaabia begon als Darboukaspeler bij grootheden als Hajib, waar hij 7 jaar mee gespeeld heeft en waarmee hij toerde in Amerika, Canada, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en meerdere Arabische landen. In 1998 begon Jawad voor zichzelf en maakte verschillende albums. In de loop der jaren is Jawad Chaabia uitgegroeid tot één van de beste Chaabi Orkesten in de Benelux. Tevens vindt er een optreden plaats van Music2Me, een initiatief van het Ramadan Festival en Stichting 24 Karaat. Een muziekproject speciaal voor getalenteerde jongeren van verschillende komaf, met o.a. studenten van het conservatorium Amsterdam...

Programma met zitplaatsen.


Paradiso Programme

Programma