Programma
Paradiso

Kuifje in Excelsis, spektakelfeest m.m.v. Eddy de Clerq, Two Guys e.v.a.

Kuifje in Excelsis, spektakelfeest m.m.v. Eddy de Clerq, Two Guys e.v.a.

zaterdag 11 januari 1986

zaterdag 11 januari 1986

Dansen met Kuifje & Haddock of misschien gearresteerd worden door de detectives Janssen? Op 11 januari 1986 werd Paradiso omgetoverd tot een decor met scenes uit Kuifje’s avonduren. Alle bezoekers werden opgeroepen zich zo goed mogelijk te kleden naar het thema. Ook was er die avond een modeshow van TWO GUYS uit Londen.

‘’Twee enorme banieren wapperen van het plafond naar benden. Op de doeken is de draak van het stripboek De Blauwe Lotus geschilderd. Helemaal in de nok van de grote zaal hangt de rood-wit geblokte raket van Mannen op de Maan. Twee bolhoed-detectives Jansen en Janssen wringen zich door het dansende publiek. Hun priemende ogen en wandelstokken zoeken dieven en andere kwaadwillende. Professor Zonnebloem speelt met een jojo, terwijl kapitein Haddock’s trouw butler Nestor hem overijverig afstoft. In de kleedkamer oefent de bekendste operazangeres Bianca de Castafiore een aria. Haar wat benauwd krijgende dienster Irma klemt het tasje met juwelen angstvallig tegen zich aan. En Kuifje? Onze jonge held pinkt een traantje weg bij het hoeren van de formidabele stem van de zangers. Stilletjes verdwijnt hij om zijn hondje Bobby uit te laten. Het wit-wollige beestje loopt hard voor hem uit, de oren hangen slap naar beneden.’’ (Bron: Het Parool, 13 januari 1986)

Deze avond maakte deel uit van de Pep Club die maandelijks georganiseerd werd door Eddy de Clerq. De Pep Club was een maandelijks totaalconcept dat heel Paradiso overnam en omtoverde in een sjieke nachtclub; het podium was toegankelijk voor bezoekers en fungeerde als lounge, lange doeken maakten de zaal knusser en sfeervoller, artiesten en performers traden overal op, drank kwam uit glas in plaats van plastic en de portiers droegen pakken in plaats van leren jasjes. De Pep Club had elke maand een ander thema en een andere aankleding. De dj fungeerde als liveband en draaide onder andere soul, Afrikaanse muziek, new wave en funk. 

VPRO Nooit Meer Slapen podcast: afl. 3 Into the Groove!

Paradiso Programme

Programma