Programma
Beair Portrait KRS One 1251

KRS-One

KRS-One

maandag 5 november 2018

maandag 5 november 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

KRS-One is verplaatst van maandag 5 november naar woensdag 5 juni 2019. Aanvangstijd en locatie blijven ongewijzigd. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor 5 juni of kunnen worden geretourneerd bij Ticketmaster tot 4  juni 2019. Zie voor meer informatie: http://paradi.so/Ticketinfo

Halverwege de jaren '80 begon hiphop aan een opmars waar KRS-One als frontman van de groep Boogie Down Productions een belangrijk onderdeel van werd. Nadat de DJ van de groep, Scott La Rock, dood werd geschoten ging KRS-One onder zijn eigen naam verder en drukte hij met zijn solo album Return of the Boom Bap uit 1993 opnieuw een stempel op hiphop, vooral dankzij de single 'Sound of da Police'. 

Zijn alias is Teacha: al vroeg las KRS-One, geboren als Lawrence "Kris" Parker, heel veel en dat was dan ook een veelvoorkomend thema in zijn teksten en zijn andere bezigheden. Verder is hij politiek actief en richtte na de dood van La Rock de 'Stop the Violence Movement' op, maar ook schreef hij verschillende boeken over hiphop en geeft hij les over de hiphopcultuur. Nog steeds tourt de inmiddels 52-jarige rapper geregeld en zo staat hij dit najaar in het kader van zijn 'The Freestyle Tour' in Paradiso Noord.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • KRS-One
Hqdefault 180821 140928

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma