Programma
Xg SM571t P Zuekn Pfetnfgg M Ep8 Eyrc Uk A Fw2n Y4b X Pk

King Gizzard & The Lizard Wizard + The Mystery Lights

King Gizzard & The Lizard Wizard + The Mystery Lights

Tuesday 20 June 2017

Tuesday 20 June 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

King Gizzard & The Lizard Wizard dendert ook in 2017 goed door. Vrijwel elk jaar sinds de oprichting van band brengt het zevental uit Melbourne een nieuw album uit waarbij de recensenten telkens weer struikelen over zowel de bandnaam als de te gebruiken superlatieven. Vorig jaar was dat ‘Nonagon Infinity’, een langspeler in de meest letterlijke vorm: Zet je cd-speler op repeat en de laatste AC/DC’eske riffs van het laatste nummer ‘Road Train’ gaan zonder het te merken over in opener ‘Robot Stop’. Een psychedelische trip die zo lang duurt als je zelf wilt. In 2017 brengt de band maar liefst vijf albums uit, waarvan ‘Flying Microtonal Banana’ de eerste is. De bezwerende single 'Rattlesnake' zet alvast de toon.

De muziek kenmerkt zich door de afwisselende mix van surf, psych(rock), shoegaze, blues, jazz en garagerock. En vergeet de opvallend betoverende dwarsfluit niet die hier en daar te horen is. Soms kun je bij de muziek van King Gizzard & The Lizard Wizard heerlijk wegdromen bij psychedelische nummers die vergelijkbaar zijn met Tame Impala, niet veel later wordt je weer helemaal wakker geschud met nummers die meer doen denken aan het fuzz geluid van Thee Oh Sees. Dat King Gizzard & The Lizard Wizard live één grote trip is lieten de Australiërs in 2016 bij drie uitverkochte Paradiso-shows al merken.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • King Gizzard & The Lizard Wizard
  • The Mystery Lights
King

Rattlesnake

The Mystery Lights

Follow Me Home

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma