Programma
Paradiso

King Britt - Saturn Never Sleeps (Indiestad)

King Britt - Saturn Never Sleeps (Indiestad)

zaterdag 21 mei 2011

zaterdag 21 mei 2011

Paradiso presenteert King Britt - Saturn Never Sleeps in het TOKO MC Theater. Adres: Polonceaukade 6, Amsterdam. King Britt maakt onderdeel uit van Indiestad.

Live optreden van King Britt met zijn nieuwe project Saturn Never Sleeps. DJ KC the Funkaholic. 

Rondom  de 97e  verjaardag van de jazz legende uit Birmingham (US) wordt een Sun Ra Dedication Night georganiseerd. King Britt zal samen met Rucyl hun ‘Saturn Never Sleeps’ optreden vertonen. Een audiovisueel spektakel gebaseerd op de muziek en het gedachtegoed van Sun-Ra. Grafisch ontwerper Stephen Serrato van o.a. Stones Throw en de Sun-ra series op Kindred Spirits zal kleine expositie geven bestaande uit zeldzaam beeld. Schrijver van ‘Sun-Ra interviews & essays’, John Sinclair,  geeft een beknopte lezing en KC The Funkaholic + Max Cole zullen plaatsnemen achter de draaitafels. 

Voor vele is Sun Ra een naam die vele bellen doet rinkelen. Voor wie geen idee heeft, hier een korte introductie:  Sun Ra, geboren als Herman Poole Blount, was één van de meest toonaangevende jazz muzikanten die ooit heeft geleefd. Naast zijn spel op de piano en synthesizer was hij ook gevorderd componist, bandleider van de Arkestra, dichter en filosoof. Als muzikant claimde hij de boodschap vanuit de ruimte te hebben gekregen om doormiddel van muziek de mensheid te verlichten, iets wat hij zonder meer heeft gedaan vanaf de jaren ‘30 tot eind ‘80. Ook na zijn dood in 1993 blijft hij een bron van inspiratie voor artiesten in alle disciplines. Op 22 Mei 2011 zou hij 97 zijn geworden. Kindred Spirits organiseert een dedication avond met diverse artiesten die met hem werkte of door hem zijn geïnspireerd.

Saturn Never Sleeps is een audiovisuele Sun Ra dedication door King Britt en Rucyl. Hierin combineren ze samples van het repertoire van Sun Ra met beeld en elektronische instrumenten. Rucyl is een multimedia artiest die in de jaren ’90 lid was van de underground hiphop formatie Goats. Vandaag de dag blijft ze bezig met muziek door het maken van experimentele soul en jazz. King Britt begon zijn carierre op het Strictly Rhythm label, waarmee hij als dj van Digable Planets een Grammy award won en diverse undergroup club hits had onder zowel zijn eigen naam als Sylk 130. Samen presenteren zij nu een avond genaamd Saturn Never Sleeps, een dedication night aan Sun Ra, waar dit optreden een afgeleide van is.

Verder die avond. Stephen Serrato, grafisch vormgever uit Los Angeles voor o.a. Stones Throw en Kindred Spirits zal een kleine expositie houden, waarbij zeldzaam beeld en foto materiaal zal worden vertoond. John Sinclair, schrijver van het boek ‘Sun Ra: interviews & essays’ zal een lezing houden aan het begin van de avond. En verder is er vooral heel veel extra muziek door Max Cole en Kindred Spirits co-founder KC The Funkaholic.

Paradiso Programme

Programma