Paradiso

Kim ki o, Bedük – Pera live NL TR 400 (dubbelconcert)

Kim ki o, Bedük – Pera live NL TR 400 (dubbelconcert)

zaterdag 6 oktober 2012

zaterdag 6 oktober 2012

Zaterdagavond 6 oktober vindt er een Pera Live dubbelconcert plaats in het kader van 400 jaar betrekkingen tussen Turkije en Nederland: Turkije’s favoriete electropop/dance artiest Bedük en de hippe dames van lo-fi indie popduo Kim ki o.

De twee vrouwen achter lo-fi indie popband Kim ki o maken catchy nummers afgewisseld met bijna hypnotische droompop. De muziek bestaat uit beats uit een drum machine, baslijntjes en melodieën die doen denken aan New Order en Joy Division, aangevuld met minimale synths en hazy vocalen. Denk aan: Lush en Swallow (4AD label), eerste jaren Morr Music label, Casiotone For The Painfully Alone en Beach House. Kim Ki O bestaat uit Ekin Sanaç (synths, toetsen, vocalen en beats) en Berna Göl (bass, vocalen en beats) en heeft in 2010 haar debuut album ‘Dans’ uitgebracht bij het Nederlandse label Enfant Terrible. Ze hebben gespeeld in Turkije, Engeland  en de rest van Europa, onder meer als support act voor The Radio Dept. en Moon Duo. Het nieuwe album ‘Grounds’ verschijnt later in 2012. Een “te ontdekken juweeltje” volgens Gonzo Circus, voor het eerst te zien in Paradiso.

Bedük is een bekende naam onder de Turks Nederlandse jongeren. Serhat Bedük speelt zijn groovy elektropop live met een vijfkoppige band. Hij begon met een grungeband, maar stapte gaandeweg over op een vette discosound. Een muzikale duizendpoot dus die alles zelf schrijft, opneemt en produceert en daarnaast ook alle album art en graphics verzorgt. Met zijn innovatieve en hedendaagse visie heeft hij een stempel gedrukt op hoe er in Turkije naar populaire muziek wordt gekeken. Ook uit de videoclips blijkt zijn vooruitstrevendheid; zijn meest recente plaat ‘Ful’ bracht de eerste 3D clip in Turkije voort en wereldwijd was hij de vierde die met HTML5 technologie een interactieve videoclip maakte. Bedük trad in 2009 al op in Club Pera.

Na afloop van het dubbelconcert is er in de kleine zaal een afterparty. Na eerder groot succes volgt nu weer een Turkish Cosmic Disco met Kabus Kerim e.a. Wat je kan verwachten? ‘Ultra Vage Hippe Disco uit Istanbul'.
Pera Live in Paradiso / NLTR400 is mede tot stand gekomen met medewerking en steun van de Republiek Turkije en de Gemeente Amsterdam ter gelegenheid van de viering van de 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland.

Voor meer informatie: www.nltr400.nl, www.clubpera.nl
Kim ki o: website, myspace
Bedük: website, myspace

Paradiso Programme

Programma