Programma
Naamloos 1

Kim Janssen + Christof van der Ven

Kim Janssen + Christof van der Ven

Sunday 15 October 2017

Sunday 15 October 2017

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 21:00

Kim Janssen is geboren in Nederland maar opgegroeid in Azië, waardoor hij het grootste deel van zijn jeugd doorbracht in Bangkok en Phnom Penh en zijn tienerjaren in Kathmandu. Zijn muziek kan pop genoemd worden, waarbij klassieke en orkestrale arrangementen gemixt worden met grande pop en Kim’s vocalen -op het ene moment neuriënd als Bill Callahan, op het anderehoog fasetto. Strijkers en blazers omringen rustige ballades en uitbarstingen van maximalistische pop, terwijl Kim herinneringen van nachten in Loi Krathong, aardbevingen en politieke onrust verbindt met een huiselijk beeld van voortuinen, verjaardagsfeestjes en Chinese restaurants.

Kim is ambassadeur van Indiestad, het merk van Paradiso waar alle indieconcerten onder vallen. Hoofdredacteur Robbert Tilli had een mooi gesprek met Kim over zijn nieuwe album. Je leest het verslag daarvan op de website van Indiestad.

Voorprogramma: Christof van der Ven
Een wonderlijk verhaal, dat van Christof van der Ven. Als vroege twintiger verliet hij het Brabantse plaatsje Handel en toog naar Ierland met de droom full time muzikant te worden. In de straten van Galway en met bandjes in de pubs aldaar is hij begonnen met spelen en ontwikkelde hij zich als muzikant. Later verhuisde hij naar Londen om zijn solo-carriere serieus van de grond te tillen. Hij ging toeren als support act met bands als Bear's Den, The Staves en The Boxer Rebellion. In het begin van 2016 werd hij gevraagd om toe te treden tot Bear's Den, waarmee hij hij op tot de verbeelding sprekende festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop speelde en een tour door de VS deed. Tussen de bedrijven door is hij bevlogen met zijn solo-werk in de weer, waarvan de in mei 2016 verschenen EP ‘Montreal’, met daarop vier onderscheidende indiefolk-tracks, het meest recente wapenfeit is. Nieuw materiaal staat op de rol voor najaar 2017.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Kim Janssen
  • Christof van der Ven
Bottle

Bottle Rockets

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Kimjanssen

Cousin

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma