Programma
L Stephan Kim Gordon edit 013

Kim Gordon + jeugdbrand

Kim Gordon + jeugdbrand

maandag 10 juli 2023

maandag 10 juli 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Kim Gordon, ook wel ‘The Godmother of Grunge’ genoemd, brak in de jaren tachtig door als medeoprichter, bassist en zangeres van de New Yorkse, experimentele noiserockband Sonic Youth. De band wordt tot op heden geroemd als de grondlegger van de muziekgenres grunge en alternatieve rock en daarmee het geluid van bands als Pearl Jam en Nirvana. 

Na het uiteenvallen van Sonic Youth in 2011 en diverse succesvolle projecten zoals de bands Harry Crews, Free Kitten en Body/Head en een carrière in de beeldende kunst en de mode, bracht ze eind 2019 haar langverwachte soloalbum 'No Home Record' uit. Op haar eerste solowerk mixt Gordon genres als experimentele rock en noise met een hedendaags en toegankelijker popgeluid. Het album werd enthousiast ontvangen door critici en door Pitchfork beoordeeld met een 8,4.

Support: jeugdbrand

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Kim Gordon
  • jeugdbrand
Kim Gordon - Hungry Baby

Kim Gordon

Hungry Baby

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Kim Gordon - Sketch Artist

Kim Gordon

Sketch Artist

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma