Programma
Kikagaku moyo

Kikagaku Moyo, PAINT e.v.a. @ Indiestad

Kikagaku Moyo, PAINT e.v.a. @ Indiestad

zaterdag 8 december 2018

zaterdag 8 december 2018

In Paradiso - Grote Zaal, Kelder

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 18:30

Indiestad presenteert een avondvullend programma rondom de Japanse psychrockband Kikagaku Moyo

Kikagaku Moyo (Japans voor geometrische patronen) werd opgericht door Go Kurosawa en Tomo Katsurada in de zomer van 2012 in Tokio, Japan. De twee omschrijven hun band, die live op het podium uit vijf bandleden bestaat, als een vrije muziekgroep. Door oneindig te jammen weten deze langharige Japanners uitgesponnen, psychedelische composities met ambient-klanken te maken. Ook hoor je invloeden krautrock, Indian ragas en acid folk terug op de vier albums die de band sinds de oprichting uitbracht. 'House in the Tall Gras' uit 2016 is daarvan de nieuwste plaat, dus verwacht in Paradiso ongetwijfeld nieuw materiaal. Ogen dicht en genieten maar. 

Pedrum Siadatian ken je waarschijnlijk als zanger en gitarist van de Californische band Allah-Las. Dit jaar komt Siadatian met het soloproject PAINT. Daarmee gaat hij verder waar Allah-Las gebleven is. Jangly lo-fi liedjes met een vintage gevoel. Naar eigen zeggen heeft de band een "af-maar-niet-af-geluid" à la Lou Reed en Doug Yule (Velvet Underground) en zijn er gelijkenissen met R. Stevie Moore, Julian Cope en Richard Hell, maar dan wel met de liedjes die nooit uitgekomen zijn.

Tomaga maakt gebruik van verschillende vormen van multi-instrumentalisme in muziek. Industrial, jazz, psychedelica en minimalisme bewegen zich door de muziek van de band. Toegewijd aan de muzikale ontdekkingstocht is het uit London afkomstige duo geobsedeerd met het breken van de norm. Ze kijken naar de spanning die er ligt tussen improvisatie en vorm.

Het Amsterdamse viertal HOWRAH omarmt een standoff tussen rhythmische patronen, kosmische melodien en een golf van noise rock. De ritmesectie bestaat uit de spacenoiseshoegazerockers van Space Siren, de gitarist speelde in Bombay en speelt in Slow Worries en frontman is Cees van Apeldoorn van jaren negentig band Zoppo. Afgelopen jaar hebben ze het debut album Self-Serving Strategies uitgebracht. 

Black Currant Mag six months anniversary party
Is zes maanden samen te vroeg om 'Ik hou van je' te zeggen? Want sinds Black Currant Mag zes maanden geleden begon met hun website zijn zij verliefd, met alle fuzzy gevoelens en vlinders van dien.

En ze zijn nog lang niet klaar; met een oneindige stroom aan ideeën en projecten gaan zij harder door dan ooit. Om hun zes maanden bestaan te vieren doen zij dit op een extra speciale, eigen manier; met een special edition print magazine van Black Currant Mag. Verwacht de site plus nog wat éxtra liefde, speciale interviews, teksten en bijzondere foto's. Er is een expositie met hun beste foto's en er is echte Black Currant merch verkrijgbaar. Denk buttons, stickers, totebags etc.

Wat is een feestje zonder vrienden? Mondays en Volcano Boys komen verjaardagsliedjes draaien en ook Mondays neemt wat van hun merch mee voor op de tafel. Om het af te maken kun je ook nog vinyl kopen van Guruguru Brain, het label van Kikagaku Moyo. Zo kun je na de show gelijk door naar beneden voor een muzikaal aandenken, en om Black Currant Mag te ontmoeten, als je het nog niet kent natuurlijk.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Kikagaku Moyo
  • PAINT
  • Tomaga
  • HOWRAH
  • DJ Kyotaro Miula (Minami Deutsch)

Kelder

  • Black Currant DJ Team
  • Mondays
  • Volcano Boys

Gratis met de Indiestadpas 2018

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2018. Aanmelden is verplicht en kan uitsluitend via de website van Indiestad. De Indiestadpas 2018 is nog steeds te koop via Ticketmaster.

Op zaterdag 8 december presenteert Indiestad een avondvullend programma rondom de Japanse psychrockband Kikagaku Moyo in Paradiso. Het evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2018.

Kikagaku Moyo

Green Sugar

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Op zaterdag 8 december presenteert Indiestad een avondvullend programma rondom de Japanse psychrockband Kikagaku Moyo in Paradiso. Het evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2018.

PAINT

Daily Gazette

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma