Programma
Paradiso

JW Roy & Band

JW Roy & Band

zondag 26 februari 2017

zondag 26 februari 2017

JW Roy debuteerde in 1997 met zijn eerste Engelstalige, Americana album (‘Round Here). Drie succesvolle platen, in datzelfde genre volgden. Toen maakte hij een taal switch, zonder van muzikale stijl te veranderen. Vier Nederlandstalige albums volgden. Hij werkte al samen met artiesten als Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Rick de Leeuw en Freek de Jonge.

Op zijn laatste album Dry Goods & Groceries keerde JW Roy met veel succes terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt JW Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar JW Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over, fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes.

JW Roy wordt alom gezien als de Americana vertolker van Nederland. Tijdens deze tour speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits (als Sixth Street en Deeper Shades) en klassiekers uit het Americana-oeuvre. o.a. Johnny Cash, Townes van Zandt en George Jones krijgen een JW Roy vertolking. En dat op volle kracht in een stomende country, soul en rock 'n roll show.

Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeks, voor liefhebbers van roots en americana. Voor meer info zie www.sugarmountain.nl. Er is ook een Sugar Mountain Presents nieuwsbrief, Facebook pagina en Spotify lijst.

Paradiso Programme

Programma