Programma
Jupiter Facebook 2

Jupiter & Okwess

Jupiter & Okwess

Friday 15 September 2023

Friday 15 September 2023

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2023. Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

De zeskoppige Congolese band Jupiter & Okwess maakt een mix van afropop, funk en rock. De gezelschap wordt geleid door de bijzondere frontman Jupiter Bokondji, die werd geboren in de Congolese hoofdstad Kinshasa maar opgroeide in Oost-Berlijn en daar de popmuziek van de jaren '70 leerde kennen. Overtuigd van de Afrikaanse roots van Europese muziek keerde hij op zijn twintigste terug naar zijn geboorteland om de vergeten ritmes en melodieën op te sporen en te mixen met het hedendaagse geluid van de bruisende muziekscene van zijn stad. In 2007 verscheen de prachtige Franse documentaire 'Jupiter's Dance' over hem, die internationaal veel aandacht kreeg. Hij werkte vervolgens samen met Damon Albarn van Blur voor hun Africa Express Project en toert sindsdien vrijwel non-stop over de wereld.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Jupiter & Okwess
Jupiter & Okwess

Jupiter & Okwess

Mieux Que Ca

Ticket to the Tropics-pas 2023

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen drie jaar toegang tot onder meer concerten van Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Dengue Dengue Dengue, en vele anderen.

Hoe werkt het

Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2023. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma