Programma
Judy Blank

Judy Blank

Judy Blank

zaterdag 4 december 2021

zaterdag 4 december 2021

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Dit concert is verplaatst naar 28 februari 2022. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Alle kaartkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

  • Programma met zitplaatsen

NL: Dit is het verplaatste programma van 10 april en 25 oktober 2020 en 17 februari 2021. Tickets gekocht voor die data  zijn ook geldig voor deze datum.

ENG: This is the postponed event of April 10 + October 25, 2020 and February 17, 2021. Tickets bought for the original dates are valid for this date.

De Utrechtse singer-songwriter Judy Blank vertrok in 2018 naar Nashville, waar ze de studio in dook met producer Chris Taylor (Elle King, Miranda Lambert, Rival Sons). Het resultaat is debuutalbum 'Morning Sun', waarop een eigenzinnige mix van indiefolk, rootsy gitaarwerk en rock ‘n roll te horen is. Hierna ging het alleen maar bergopwaarts voor de singer-songwriter: ‘Mary Jane’ werd uitgeroepen tot Topsong op Radio 2 en folkballad ‘1995’ kreeg zelfs lof van Elton John. De afgelopen jaren legde Blank vele pelgrimstochten af naar de Verenigde Staten, waar ze geïnspireerd raakte door folkhelden uit de jaren ’70 als Gram Parsons en Joni Mitchell, maar ook nieuwere artiesten als Big Thief, Hiss Golden Messenger en Julia Jacklin. In september stond ze als eerste Nederlandse act ooit op Americana Fest in Nashville, het grootste showcasefestival in het genre. Inmiddels in Blank weer terug in Nederland en bracht vorig jaar de EP ‘Morning After’ uit, kort daarna won zij op Eurosonic Noorderslag de prestigieuze popstipendium van het Cultuurfonds. Eind 2020 verscheen tevens het laatste deel van de Morning-trilogie: The Morning Tapes en in 2021 zie je haar in Paradiso.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Judy Blank
Judy Blank - Mary Jane

Judy Blank

Mary Jane (official video)

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma