Programma
José James Daily Paper no 1 by Janette Beckman bw

José James, ‘On & On: José James Sings Badu’ + Jharis Yokley

José James, ‘On & On: José James Sings Badu’ + Jharis Yokley

dinsdag 7 maart 2023

dinsdag 7 maart 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

De in Minneapolis geboren maar in Amsterdam residerende vocalist José James maakt een warme en eigentijdse mix van jazz, hiphop, r&b en soul. Hij brak door in 2008 met zijn alom geprezen debuutalbum 'The Dreamer', uitgebracht via Gilles Peterson's Brownswood Recordings. Daarop volgde een glansrijke carrière: zo bracht hij twaalf genre-overstijgende albums uit, onder andere via het iconische jazzlabel Blue Note en sinds kort via zijn eigen platenlabel Rainbow Blonde Records, won hij een Edison en werkte hij samen met artiesten als Flying Lotus. Op zijn meest recente studioalbum 'No Beginning No End 2' uit 2020 laat James zich sterk beïnvloeden door neo-soul.

On & On: Celebrating the songbook of Erykah Badu
Toen José James 'No Beginning No End 2' (2020) uitbracht - een samenwerking met onder andere Ledisi, Aloe Blacc en Laura Mvula - was het duidelijk dat de genre-tartende artiest terug was om zijn claim als jazz-zanger voor de hiphopgeneratie in te zetten. Met zijn nieuwe album On & On (dat verschijnt op 20 januari 2023) gaat hij de dialoog aan met de afgelopen 100 jaar aan jazz-zang, en baant ondertussen een nieuw pad voor het genre. 

James legt uit: “Zang in de jazz ging altijd over de interpretatie van de hoogste standaarden van die tijd. En voor mijn generatie is Erykah Badu een van de meest innovatieve en scherpzinnige songwriters geweest. Haar werk is baanbrekend gebleken in sociaal, muzikaal en artistiek opzicht.” 

James bouwt verder aan zijn reputatie als smaakmaker van moderne jazz door de introductie van hoornisten Ebban Dorsey en Diana Dzhabbar. "Als artiest en performer heeft Badu consequent kansen gecreëerd voor jonge artiesten, zowel op als naast haar podium", aldus James. "Het was alleen maar logisch om de volgende generatie erbij te betrekken."

Support: Jharis Yokley 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • José James
  • Jharis Yokley
Hqdefault 221110 161523

José James

On & On: José James Sings Badu - Millennium Stage

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma