Programma
A0c0cd185cf46ab9bbe513de37c82f5e

Johnny Moped + Documentaire

Johnny Moped + Documentaire

donderdag 6 juli 2017

donderdag 6 juli 2017

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:15, Hoofdprogramma: 21:00

Zitplaatsen tijdens het eerste programmadeel (documentaire)

In het midden van de jaren zeventig werd in de spelonken van Zuid Londen de punkrockband Johnny Moped opgericht. Op de waslijst van ex-bandleden staan onder andere Chrissie Hynde (The Pretenders) en Captain Sensible (The Damned). Ze werden al snel bestempeld als punkpioniers en speelden als een van de eersten in de legendarische Roxy Club.

Documentaire: Basically, Johnny Moped
Dit is het verhaal van Johnny Moped, echte naam Paul Halford; een van vreemdste, maar ook de meest talentvolle persoonlijkheden die de ontluikende Londense punkscene van eind jaren zeventig rijk was. Niemand kon ontkennen dat deze jongeman op het punt stond een megaster te worden en ‘beter was dan the Clash en the Pistols samen’.

Johnny trouwde vroeg met zijn twintig jaar oudere liefde Brenda, wier moeder het rocksterrendom van haar schoonzoon maar niets vond. Een understatement. Onder haar druk distantieerde Moped zich van de band. Hij kwam niet meer opdagen bij repetities en werd voor shows letterlijk ontvoerd door zijn bandleden. Het betekende het einde van Johnny Moped als band.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Johnny Moped
Johnnymoped

Ain't No Rock 'n Rock Rookie

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma