Programma
John Smithby Elly Lucas55

John Smith

John Smith

Thursday 17 March 2022

Thursday 17 March 2022

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Dit programma gaat door zoals gepland. Het is niet nodig een coronatoegangsbewijs te tonen. Je hoeft aan de deur dus alleen een ticket te tonen.

John Smith is zonder twijfel een gitaarvirtuoos en begenadigd zanger. Voor hij met zijn eigen muziek de wereld over ging, speelde hij gitaar in de bands van David Gray, Lisa Hannigan en Lianne La Havas. Ben Howard, zelf ook geen beroerde gitaarspeler, noemt hem 'a magician'. Voor wat het zingen betreft, deelde hij de microfoon al met Jackson Browne, Jarvis Cocker en Richard Hawley. Inmiddels heeft hij twee albums op zijn naam staan. Hij maakt intelligente, melodieuze folkliedjes die instrumentaal, vanzelfsprekend, staan als een huis. Dit jaar bracht hij zijn zesde studio album uit, genaamd 'The Fray'. Het album, geschreven en opgenomen in 2020, kijkt met een optimistische blik naar het accepteren en overkomen van moeilijke situaties. Hij werkte samen met onder andere producer Sam Lakeman, pianist Jason Rabello (Sting, John Mater), Sarah Jarosz, Courtney Hartman, The Milk Carton Kids en Bill Frisell.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • John Smith
Hqdefault 211101 171204

John Smith - To The Shore

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma