Programma
Robyn2

John Smith, Robyn Hitchcock

John Smith, Robyn Hitchcock

woensdag 28 februari 2018

woensdag 28 februari 2018

In De Roode Bioscoop

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:00

  • Programma met zitplaatsen

Let op! Dit concert is verplaatst van het Zonnehuis naar De Roode Bioscoop. De aanvangstijd is gewijzigd naar 20.30 uur. De deuren van de Roode Bioscoop gaan om 20.00 uur open. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.

Robyn Hitchcock heeft in Engeland een legendarische status als singer-songwriter en live performer. Hij is een surrealistische poëet, getalenteerd gitaarspeler en simpelweg een cultartiest die meer dan eens de Bob Dylan van Groot Brittannië wordt genoemd. Het is dan ook niet geheel toevallig dat Dylan de grootste inspiratiebron voor Hitchcock's tijdloze liedjes is. 

John Smith is een gitaarvirtuoos en begenadigd zanger. Voor hij met zijn eigen muziek de wereld over ging, speelde hij gitaar in de bands van David Gray, Lisa Hannigan en Lianne La Havas. Ben Howard, zelf ook geen beroerde gitaarspeler, noemt hem 'a magician'. Voor wat het zingen betreft, deelde hij de microfoon al met Jackson Browne, Jarvis Cocker en Richard Hawley. Inmiddels heeft hij drie albums op zijn naam staan. Hij maakt intelligente, melodieuze folkliedjes die instrumentaal, bijna vanzelfsprekend, staan als een huis.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

De Roode Bioscoop

  • Robyn Hitchcock
  • John Smith

Van het Sugar Mountain Blog:

Op woensdag 28 februari delen Robyn Hitchcock en John Smith het podium in het Zonnehuis in Amsterdam Noord.

Robyn Hitchcock - Full Performance on KEXP

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar De Roode Bioscoop

De Roode Bioscoop is een pittoresk theater aan het Haarlemmerplein. Vanaf Amsterdam Centraal kun je Stadsbussen 18, 21 en 22 nemen en uitstappen bij Haarlemmerplein. Vanaf het Leidseplein kun je tram lijn 5 nemen en overstappen op lijn 3 bij het Marnixplein of 600 meter lopen vanaf halte Nassaukade.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma