Programma
Paradiso

Joep Pelt: ‘We Don’t Play No Blues’

Joep Pelt: ‘We Don’t Play No Blues’

woensdag 29 oktober 2014

woensdag 29 oktober 2014

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: Buiksloterweg 5 C (ingang IJ-zijde), Amsterdam Noord.

Let op! De aanvangstijd is met een half uur vervroegd. Het concert begint nu om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.00 uur.

Op 24 oktober verschijnt het nieuwe album van zanger-gitarist Joep Pelt. ‘Show Me The Way’ markeert Joeps terugkeer naar de blues, waar hij samen met hiphop producer A.R.T. (Typhoon, Fakkelteitgroep) een eigentijdse draai aan geeft. Deze avond wordt het album gelanceerd in de onder de noemer ‘We Don’t Play No Blues’.

Joep zal daar een ode brengen aan de blues, ondersteund door een keur aan muzikale vrienden, waaronder Typhoon (akoestisch), Harry Sacksioni, Nico Dijkshoorn, Lucky Fonz III, Ronald Giphart, Pablo vd Poel & co, Freez en DJ Blue Flamingo.

‘Show Me The Way’ is Joeps meest persoonlijke album tot nu toe. Twee jaar geleden overleefde hij ternauwernood een zwaar verkeersongeluk in Zuid-Afrika, waarbij hij zijn vrouw Hester verloor. Nog tijdens zijn herstel begon Joep met het schrijven van liedjes. Muziek bleek een ideale gids voor Joep bij het hervinden van zijn weg door het leven. “Twee maanden lag ik in Johannesburg op de intensive care. Gelukkig leende een goede vriend van mij zijn iPod met daarop liedjes van mijn oude blueshelden. Ik luisterde er onophoudelijk naar. Het was alsof zij als oude vrienden rond mijn bed stonden om mij de goede kant op te wijzen,” aldus Joep. Het proces van schrijven en lichamelijk herstel duurde in totaal twee jaar. ‘Show Me The Way’ is Joeps poging de liefde en steun die hij vanuit muziek, vrienden, familie en publiek heeft gevoeld terug te geven via zijn liedjes.

Je kunt ook eten in de Tolhuistuin. Bij THT.

Paradiso Programme

Programma