Programma
Jeffrey lewis

Jeffrey Lewis & The Voltage

Jeffrey Lewis & The Voltage

dinsdag 3 maart 2020

dinsdag 3 maart 2020

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

De geboren en getogen New Yorker Jeffrey Lewis heeft er al een imposante carrière opzitten, maar werkt onvermoeid door. Zo bracht Lewis al meer dan twintig albums en EP's uit en minstens net zo veel stripboeken. Een vergelijking met wijlen Daniel Johnston ligt al snel op de loer. Met zijn band The Voltage maakt Jeffrey naar eigen zeggen "groezelige urban indie-rock-folk". Liefst acht albums werden er uitgebracht op het gerenommeerde Rough Trade Records en het gezelschap ging al op tournee met een hele rits imposante, gelijkgestemde bands als Mountain Goats, Dinosaur Jr, Stephen Malkmus & The Jicks, The Fall, Pulp, Dr. Dog, Roky Erickson, The Vaselines en, daar is-ie dan toch, Daniel Johnston. 

De huidige samenstelling van begeleidingsband The Voltage bestaat uit Brent Cole op drums, die je misschien kunt kennen van stadsgenoten Moldy Peaches en Mem Pahl van Cat Tatt op bas en toetsen. De twee toeren al sinds 2016 met Lewis, maar de bandnaam wisselt ieder album. Afgelopen november verscheen het nieuwste album 'Bad Wiring' via Moshi Moshi Records. 

Dit concert vindt plaats in de Tuinzaal van Paradiso Noord. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  • Jeffrey Lewis & The Voltage

Gratis met de Indiestadpas 2020

Dit concert is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2020. Aanmelden is verplicht en kan uitsluitend via de website van Indiestad. De Indiestadpas 2020 is nú te koop via de webwinkel van Paradiso.

Hqdefault 191107 102820

In Certain Orders

Van het Indiestad blog:

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma