Programma
Persfoto Jazzanova

Jazzanova (live) - The Strata Project. DJ Amir + WAAN

Jazzanova (live) - The Strata Project. DJ Amir + WAAN

Wednesday 27 September 2023

Wednesday 27 September 2023

In Zonnehuis

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 21:00

Deze show is verplaatst van Tolhuistuin naar het Zonnehuis

Jazzanova uit Berlijn, Hamburg en München, begon in 1995 als een dj-collectief. In 1997 beginnen ze met hun eerste eigen producties en wordt de track ‘Fedime’s Flight’ opgepikt door BBC-dj Gilles Peterson -  een internationale doorbraak volgt. Jazzanova’s muziek bestrijkt vele genres: van latin jazz tot house en van fusion tot downbeat. Sinds hun album 'Of All The Things' is Jazzanova getransformeerd van dj-collectief naar een live band.

In samenwerking met DJ Amir en 180 Proof Records presenteert BBE Musicmet hun nieuwe plaat 'The Strata Project'. Strata Records ontstond in het tumultueuze verval van Detroit in de jaren zestig en bracht iconische jazzplaten platen tot stand. In het huidige muzieklandschap is het niet meer dan logisch dat het Duitse collectief Jazzanova de nalatenschap van dit obscure jazzlabel uit Detroit viert. Op de plaat vertalen Jazzanova en DJ Amir vijftig jaar later de diverse geluiden en stijlen van de erfenis van Strata Records in een soulvol en samenhangend statement dat de gemeenschap van creatieve muzikanten van het label eert.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Jazzanova
  • WAAN
  • DJ Amir

Jazzanova - The Strata Project

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma