Jacob Bellens by Martin Bubandt 1

Jacob Bellens

Jacob Bellens

zondag 10 juni 2018

zondag 10 juni 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

De Deense muzikant Jacob Bellens is een zeer productieve artiest. Met de bands Murder en I Got You On Tape bracht hij tussen 2005 en 2011 zeven platen uit. Daarnaast schreef hij liedjes en verzorgde hij de leadzang voor een aantal andere artiesten, waaronder DJ Kasper Bjørke en is hij ook nog lid van het duo Goblins. De teksten van Bellens zijn vaak melancholisch en gaan hoofdzakelijk over liefde, vriendschap, familiebanden en de dwaze maatschappij waarin wij op dit moment leven. Jacob beheerst daarbij de kunst om de setting van de nummers zeer gedetailleerd en poëtisch te beschrijven, waarbij je als luisteraar letterlijk in een bepaalde scene wordt geplaatst. Op zijn derde album ‘Polyester Skin’ uit 2016 werd Bellens al bijgestaan door gastmuzikanten als WhoMadeWho en Trentemøller.

Dit jaar staat alweer het nieuwste en vierde solo-album klaar van deze Deense singer-songwriter, ‘Trail Of Intuition’. Met een aanstekelijke pop benadering gebruikt Bellens synthesizerklanken, snaarinstrumenten ,trompet, drums en zijn karakteristieke stem om terug te kijken op zijn levensreis. Ieder nummer is als het ware een “snapshot” uit een hele reeks gedachten en gevoelens van Bellens.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Jacob Bellens
Jacob Bellens Youtube Image 1

One Of A Kind

Jacob Bellens Youtube Image 2

Untouchable

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma