Programma
7f13b5b7 Photo by Mohamed Chakiri 2 mb

Ivan Ave

Ivan Ave

zondag 23 april 2023

zondag 23 april 2023

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 21:30, Zaal sluit: 21:30, Hoofdprogramma: 22:00

Een Noorse MC die in het Engels rapt en zijn stempel drukt op de wereldwijde underground hiphopscene is vrij zeldzaam. Eivind Øygarden, oftewel Ivan Ave, is die zeldzame uitzondering. Hij heeft zijn eigen pad uitgestippeld met een fusie van jazz en op de jaren negentig geïnspireerde rap. Hier heeft hij mogen samenwerken met producers van wereldklasse zoals Mndsgn, Dâm-Funk, Kiefer en Kaytranada.

Ivan groeide op in Telemark in Noorwegen en vond zijn muzikale invloeden in de r&b-platen van zijn zussen van onder andere The Fugees, Janet Jackson en Raphael Saadiq. Hier begon zijn liefde voor muziek en met de verhuizing naar het zuidwesten, waar hij in aanraking kwam met de hiphopscene van de stad, bloeide dit alleen maar op. Door middel van hiphop’s veelvoudig gebruik van sampling, ontdekte hij jazz en soul uit de jaren 70, wat heel kenmerkend werd voor zijn sound.

Samen met FredFades, met wie hij al eerder samenwerkte, en vrienden richtte hij Mutual Intentions op: een label en collectief. Onder dit label heeft hij zijn vierde album ‘All Season Gear’ uitgebracht. Op dit album geeft Ivan een kijkje in de verschillende seizoenen waarin hij en zijn vrienden zich bevonden: hoogte- en dieptepunten door een pandemie, genezing, verliefd worden en het observeren van de chaos in een informatietijdperk. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Ivan Ave
Ivan Ave - Also

Ivan Ave

Also

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma