Programma
Paradiso

Indievloot: Okkervil River, Cass McCombs, Thus:Owls, Cloud Control, Dan Sartain, Sam Amidon e.v.a. (Indiestad)

Indievloot: Okkervil River, Cass McCombs, Thus:Owls, Cloud Control, Dan Sartain, Sam Amidon e.v.a. (Indiestad)

zondag 22 mei 2011

zondag 22 mei 2011Oor, Concerto en Paradiso presenteert Indievloot. Indievloot maakt onderdeel uit van Indiestad. Kaartjes zijn ook geldig voor de Balie (22/5 v.a. 16.00 uur)

Folk zoals folk bedoeld, geen overdreven tierelantijntjes, maar muziek in haar puurste vorm. Tranen opwekkend zoals Nick Drake, waarbij hij blij vlagen akelig dichtbij in de buurt komt, en Josh Ritter. Sam Amidon heeft al verschillende pareltjes in de marge op zijn naam staan, maar met zijn laatste album I See The Sign lijkt hij een breder publiek bij de strot te pakken. I See The Sign is van een onaardse schoonheid met het liedje Relief, een cover van nota bene, hou u vast, R Kelly, als een van de mooiste folkliedjes van 2010, een eyeopener.

Thus:Owls is een Zweeds/Canadese band die experimentele popmuziek maakt, een beetje in de richting van Efterklang en Wildbirds & Peacedrums, maar ook met een dosis Tom Waits. Hun repertoire kenmerkt zich door lieflijke popliedjes die ook flink schurend uit de hoek kunnen komen. Thus:Owls kracht zit hem naast een vlaag van mysterie in zowel de muziek als podiumperformance vooral in het rafelige, rauwe en krachtige stemgeluid van zangers Erika Angell, die qua expressie en schoonheid aanschurkt tegen die van Emiliana Torrini. Erika vormt ook nog eens een subliem ingespeeld duo met gitarist Simon Angell, ja u raadt het goed, niet geheel toevallig haar echtgenoot. De twee zijn niet alleen in de liefde complementair aan elkaar, ook stuwen zij op muzikaal gebied heel Thus:Owls naar een duizelingwekkend hoog niveau. Bij ons zijn de verwachtingen voor het nieuwe album, waar momenteel hard aan gewerkt wordt en de opvolger van Cardiac Malformations moet worden, weer akelig hooggespannen.

Okkervil River heeft weinig introductie meer nodig. De muzikale duizendpoten uit Austin, Texas timmeren al ruim twaalf jaar onverstoorbaar aan de weg met hun kenmerkende indiepop met een flinke scheut folk, rock en country, die zich kenmerkt door fijne, vaak op het eerste gehoor niet logische melodieën en de bijzondere ‘je moet er wel van houden’-stem van zanger Will Sheff. Het nieuwe album I Am Very Far, de opvolger van het succesvolle The Stand Ins, moet op 10 mei verschijnen. Een voorproefje valt in de vorm van het nummer Wake And Be Fine al te downloaden op de site van Okkervil River, check daarvoor http://http://www.okkervilriver.com/.

Uit Californië komt singer-songwriter Cass McCombs naar Amsterdam overgewaaid. De gevoelige, bevlogen en vaak briljante McCombs leidde jarenlang een nomadenbestaan. Hij sliep waar de wind hem bracht, trok van stad naar stad, wat in zijn persoonlijke liedjes goed terug valt te horen. Het is rauw, puur en intens, het gevoel van overleven in een harde maar ook mooie wereld klinkt door. Niet altijd even vrolijk, maar toch, naast verbittering biedt McCombs ook houvast en schetst hij een wereld waar nog plaats is om in te verdwalen en weg te dromen. De in 2004 overleden legendarische BBC-discjockey John Peel noemde McCombs ‘unobtrusively briljant’, er zijn muzikanten die het met minder moeten doen.

Paradiso Programme

Programma